» » » » Капуста гостра на зиму з буряком

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Капуста гостра на зиму з буряком"

Автор: Yarmarok от 29-01-2016, 18:55, посмотрело: 482

Капуста гостра на зиму з буряком

Капуста, корисна і смачна, вона з давніх часів входить в раціон російської людини. Ще наші далекі предки квасили її, маринували і засолювали, а після їли з картоплею, м'ясом і кашами. Час йде, а білокачанна красуня все так само популярна на наших столах, особливо в холодну пору року, тому сьогодні я пропоную зробити з неї пікантну заготівлю. Капуста гостра на зиму з буряком порадує вас пекучим смаком і яскравим кольором.
Інгредієнти:
Капуста білокачанна 1 кілограм
Корінь селери 1 штука
Буряк 1 штука
Оцет 1/2 склянки
Перець чорний горошком за смаком
Сіль за смаком
Перець пекучий (стручковий) за смаком
Вода опционально

Інвентар:
Каструля
емальована або керамічна глибока миска
ніж кухонний
терка середня
скляна банка з кришкою
кухонні прихватки для гарячого.

Приготування

Крок 1: приготуємо овочі.
Капуста гостра на зиму з буряком

Спочатку капуста. Обдеріть з неї верхнє померхле листя, розділіть качан на половинки або четвертинки, як вам зручніше, і виріжте з нього гірку кочерижку. Листя, що залишилося, поріжте товстенькими смужками або великими квадратиками. Перетріть подрібнену капусту з сіллю і відіжміть. Якщо листя вашої капусти жорстке, то приділіть цьому моменту особливу увагу.
Буряк промийте, відріжте усе зайве і зніміть шкірку. Поріжте очищений коренеплід брусками або натріть на великій терці.
Змішайте капусту з буряком в глибокій тарілці і додайте до них подрібнений стручок пекучого перцю. Якщо ви не так вже любите гостре, то додайте зовсім небагато, орієнтуйтеся на свій смак.

Крок 2: приготуємо селеру.
Капуста гостра на зиму з буряком

Корінь селери почистіть, знявши з нього верхній шар. Після як слід промийте, обсушіть і наріжте кубиками невеликого розміру.

Крок 3: готуємо маринад.
Капуста гостра на зиму з буряком

У каструлю вилийте воду, додайте в неї оцет, чорний перець горошком і нарізаний корінь селери. Перемішайте все і доведіть до кипіння.

Крок 4: готуємо капусту гостру на зиму з буряком.
Капуста гостра на зиму з буряком

Капусту з буряком перекладіть в глибоку тарілку (емальовану або керамічну) і залийте маринадом. Овочі повинні повністю зануритися в рідину, а від поверхні маринаду до капусти з буряком повинні входити два пальці.
Поставте овочі маринуватися на 3 діб в тепле місце.
Через три дні гостра капуста з буряком будуть готові, так що вам тільки залишиться заготовити її на зиму. Для цього овочі треба розкласти в чисті скляні банки і залити маринадом, а після нещільно закрити кришкою.
Коли ви братимете чергову порцію капусти, переконаєтеся, що залишилося у банці повністю покрито маринадом.

Крок 5: подаємо капусту гостру на зиму з буряком.
Капуста гостра на зиму з буряком

Капуста з буряком, завдяки додаванню в неї пекучого перцю, виходить гостренькою, а із-за кореня селери придбає цікавий аромат і присмак. Тому така заготівля не лише покращує травлення, але і підвищує апетит, з цією капустою будь-яке блюдо стає у декілька разів смачніше. А як вона привертає увагу на святковому столі, знали б ви! Обов'язково спробуйте і оцініть самі.
Смачного!

Поради:
- Зберігати гостру капусту з буряком треба в прохолодному місці, на балконі, в холодильнику або в підпіллі.

- Іноді можна перед поданням на стіл додати в гостру капусту з буряком трохи цукрового піску.

Категория: Рецепты / Овочі / Буряк



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Капуста гостра на зиму з буряком"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.