» » » » Апельсинове вино

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Апельсинове вино"

Автор: roman от 30-01-2016, 13:45, посмотрело: 381

Апельсинове вино


Апельсинове вино - ароматний алкогольний напій, який не тільки прикрасить своїм зовнішнім виглядом ваш святковий стіл, але і стане улюбленим напоєм для ваших подруг. Таке вино дуже легко п'ється і дає незабутній ароматний букет цитрусів. Готується воно просто і не вимагає якоїсь особливої ??обробки. Хоч раз спробуйте приготувати це вино, і воно назавжди стане одним з ваших улюблених на урочистих подіях.
Інградієнти:
Апельсин великого розміру 3 штуки
Лимон середнього розміру 1/2 частина
Вино біле сухе 2 літри
Горілка 0,4 літра
Цукор рафінад 400 грам
Інвентар
Глибока миска Дошка для нарізання Ніж Соковижималка Скляна трилітрова банка Капронова кришка для банки Марля Кухонна губка для миття посуду Сито Пляшка для вина Графін Винні келихи Столова ложка Кухонна лійка Холодильник
Приготування
Крок 1: готуємо апельсини
Апельсинове вино

Промиваємо апельсини під проточною водою і викладаємо в глибоку миску. Обдаємо цитруси окропом, для того щоб з шкірки пішла гіркота, а також щоб знищити мікробів, які можуть викликати бродіння вина. Після цього викладаємо апельсини на обробну дошку і, скориставшись ножем, розрізаємо їх навпіл. З кожної апельсинової частини видавлюємо сік, але шкурку не викидаємо, вона нам ще знадобиться.
Апельсинове вино

Крок 2: готуємо лимон.
Лимон так само, як і апельсини, промиваємо під проточною водою і обдати окропом. Видавлюємо сік з цитруса, скориставшись тією ж соковижималкою. Увага: шкурку від лимона теж не викидаємо, так як вона нам теж ще знадобиться.
Крок 3: готуємо банку.
Апельсинове вино

Для того щоб вино не забродило, дуже важливо використовувати тільки чисту тару. Тому добре промиваємо банку під проточною теплою водою, скориставшись кухонної губкою для миття посуду. Можна також застосувати для чищення харчову соду і після - обдати ємність гарячою водою, але ні в якому разі не окропом, щоб банка не тріснула. Ту ж процедуру проробляємо і з капроновою кришкою.
Крок 4: готуємо апельсинове вино.
Апельсинове вино

Виливаємо в скляну банку вино і горілку, а також свіжовичавлений сік апельсинів і лимона. Сюди ж додаємо скоринки від цитрусів і кубики цукру і все ретельно перемішуємо за допомогою столової ложки. Закриваємо банку щільно кришкою і ставимо в темне прохолодне місце настоюватися на 6 тижнів. Після закінчення відведеного часу дістаємо банку, а вино проціджуємо через марлю, яку викладаємо в сито. Увага: марлю необхідно скласти в декілька шарів і проціджувати алкогольний напій в глибоку миску. Так піде осад і можлива м'якоть від апельсинів і лимона. Тепер розливаємо апельсинове вино через кухонну лійку в винну пляшку і ставимо охолоджуватися в холодильник.
Крок 5: подаємо апельсинове вино.
Апельсинове вино

Коли вино охолодиться, його частина через лійку переливаємо в графин і можемо подавати напій до столу. Розливаємо вино по келихах і насолоджуємося цим ароматним напоєм разом з фруктами і шоколадом. Приємного вам розпиття!
Поради до рецепту:
- Якщо на дні винної пляшки залишається осад, тоді вино необхідно переливати в графин з крайньою обережністю, щоб весь осад залишився в пляшці.

- Таке вино може зберігатися протягом декількох років. Тільки в такому випадку необхідно його тримати в ємності з добре закритою кришкою, щоб напій не почав бродити.

- Вино не обов'язково наполягати 6 тижнів, так як напій в принципі вже готовий на наступний день. Просто чим довше він настоюється, тим смачніше буде.

- Для приготування апельсинового вина необхідно використовувати тільки цукор рафінад, так як у порівнянні зі звичайним білим цукром він набагато чистіше і є більше шансів, що вино не заграє.

Категория: Рецепты / Напої / Домашнє вино



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Апельсинове вино"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.