Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Рисове вино"

Автор: roman от 1-02-2016, 17:35, посмотрело: 454

Рисове вино


Рисове вино або, як його ще називають у Японії - Саку, дуже приємний на смак напій, який подають з різними національними японськими стравами. А подають його як охолодженим, так і підігрітим до температури 60 ° С. Хоча, я віддаю перевагу більше подавати Рисове вино охолодженим, тому що завдяки цьому відчувається весь букет ароматів і багатий смак. І не обов'язково йти в японський ресторан, можна влаштувати вечерю в східному стилі і насолодитися цим напоєм!
Інградієнти:
Рис круглий 200 грам
Спори Коджи 100 грам
Вода очищена 300 мілілітрів
Лимон або лайм середніх розмірів 1/2 частина
Дріжджі пекарські 0,5 чайної ложки
Інвентар
Глибока миска Пароварка або середня каструля Стерилізовані скляна банка дво- або трилітрова - 2 штуки Марля Чайна ложка Кришка для банки Столова ложка Соковижималка Графін Чарки - 6 штук
Приготування
Крок 1: готуємо рис.
Рисове вино

Викладаємо рис в глибоку миску і заливаємо звичайною водою. Залишаємо інгредієнт на ніч вимочувати, щоб саке вийшло більш насиченим за смаком і більш ароматним. Коли рис вбере всю воду, переходимо до наступного етапу приготування страви. Увага: якщо рис за ніч не ввібрав всю рідину, тоді необхідно почекати час, щоб в ємності не залишилося води.
Рисове вино

Отже, варимо рис за допомогою пароварки або звичайною каструлі. Найкраще для рисового вина використовувати перший інвентар, але якщо у вас на кухні немає такого приладу, тоді варимо рисовий продукт звичним способом. Увага: готуємо інгредієнт на маленькому вогні, щоб він довше варився, так як за рахунок цього стінки зерен будуть ущільнюватися і це призведе до більш тривалого бродінню. А чим довше за часом бродить рис, тим смачніше виходить напій! Коли рис буде готовий, вимикаємо конфорку і залишаємо на деякий час, щоб продукт охолов до кімнатної температури.
Крок 2: готуємо цитрусовий сік.
Рисове вино

Для рисового вина нам необхідний свіжовичавлений сік лимона або лайма. Для цього нам необхідна половинка цитруса. За допомогою соковижималки або руками видавлюємо сік. Для страви нам необхідна 1 чайна ложечка лимонної або лаймовою рідини. Що стосується вибору інгредієнту, оскільки це на ваш розсуд. Якщо ви любите, щоб в напоях присутній легкий гіркуватий присмак, тоді краще додати в саке сік лайма.
Крок 3: готуємо Рисове вино.
Рисове вино

Перекладаємо остиглий рис в стерилізовану банку за допомогою столової ложки, при цьому розрівнюючи кожну порцію, щоб між ними залишалося якомога менше повітря. Після - додаємо в ємність цитрусовий свіжовичавлений сік, очищену воду, суперечки Коджи і пекарські дріжджі. Закриваємо щільно бутель кришкою і добре все струшуємо до тих пір, поки всі компоненти провина не перемішається. Потім ставимо банку з майбутнім саке в прохолодне темне місце, злегка відкривши кришку для газообміну. ??Важливо: кожен день струшуємо банку з інгредієнтами.
Рисове вино

Вже буквально через кілька днів ви побачите процес бродіння. На поверхні маси почнуть з'являтися маленькі бульбашки, які стрімко почнуть підніматися до шийки банки. Необхідно, щоб майбутнє Рисове вино знаходилося в такому стані 3 тижні. У підсумку ви побачите утворився осад на дні банки, а бульбашки перестануть з'являтися. Це і буде означати, що процес бродіння закінчено і можна переходити до наступного етапу приготування напою.
Рисове вино

Застеляємо марлею глибоку миску або іншу чисту стерилізовану банку. Переливаємо Рисове вино з однієї ємності до підготовленої інший. Залишаємо блюдо на 30 хвилин, щоб вся рідина скла в миску. Після - чистими руками віджимаємо марлю з рисовою масою, щоб не переводити рисову рідину.
Рисове вино

Переливаємо Рисове вино, якщо воно було в мисці, в чисту стерилізовану банку і ставимо в холодильник на зберігання. Такий напій може зберігатися в прохолодному місці 1 місяць.
Крок 4: подаємо Рисове вино.
Рисове вино

Ваше Рисове вино повинно вийти по фортеці 15-20%. А подаємо цей смачний напій в невеликому графині з маленькими чарочка. Дуже приємно насолодитися цим напоєм у колі веселої компанії за порцією суші або ролів. Приємного вам апетиту!
Поради до рецепту:
- - Якщо Рисове вино вийшло міцне для вас по градусам, тоді просто додайте 1 чайну ложечку цукру в банку і, закривши щільно кришкою, збовтайте рисову рідину, щоб розчинився цукор.

- - Якщо ви хочете, щоб рисове вино стояло в холодильнику довше, ніж 1 місяць, тоді необхідно простерилізувати саке протягом 10 хвилин при температурі 60 ° С. Після того, як воно охолоне, ставимо його в холодильник, щоб осів утворився мутнувато-білий осад і, щоб вино стало прозорим.

- - Якщо ви не знайшли в супермаркеті або магазині суперечки Коджі, не турбуйтеся. Їх можна замовити або через інтернет або замінити їх рисом-Коджі. Це дуже важливий компонент страви і без нього у вас не вийде приготувати Рисове вино. Саме Коджі відповідає за приємний незабутній аромат і смак напою. Крім цього при взаємодії суперечок з рисом, він перетворює рисовий крохмаль в цукор. Тому напій виходить таким солодким навіть без додавання цукру.

- - Обов'язково використовуйте стерилізовану чисту тару, оскільки від цього залежить яким на смак і аромат буде Рисового вина, а також наскільки успішно пройде процес бродіння.

Категория: Рецепты / Напої / Домашнє вино



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Рисове вино"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.