» » » » Деруни картопляні в духоці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Деруни картопляні в духоці"

Автор: Юрій от 2-02-2016, 22:59, посмотрело: 617

Деруни картопляні в духоці

Готувати деруни уміє, напевно, кожна хазяйка, навіть сама недосвідчена. Існує величезна кількість рецептів приготування цього чудового блюда, його готують і з гарбуза, з кабачків, а так само додають сир, свіжу зелень і багато ще чого і як. Але в цій статті я навчу не смажити деруни, а запікати, тобто готувати деруни картопляні в духовці. Завдяки такому способу приготування блюдо, що вийшло, буде менш жирним, тобто кориснішим.
Інгредієнти:
Картопля 6-7 штук (середніх)
Яйце куряче 2 штуки (відбірних)
Борошно пшеничне 3 столових ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Рослинна олія скільки знадобиться для змазування дека

Інвентар:
Жароміцне деко,
велика терка,
друшляк,
глибока миска,
ніж для чищення овочів,
столова ложка,
металева лопатка або щипці,
одноразові паперові рушники.

Приготування дерунів:

Крок 1: Нарізаємо і чистимо картоплю
Деруни картопляні в духоці

Картоплю промийте від піску і бруду, після чого зніміть з неї шкірку, що покриває коренеплоди. Не забудьте позбавитися так само від очок. Після того, як ви закінчите чищення, промийте картоплини під струменем проточної води ще раз.
Наступним кроком треба натерти цей інгредієнт на терці і скласти отриману картопляну масу в друшляк. А після, скориставшись допомогою одноразових паперових рушників, терту картоплю треба злегка віджати і промокнути, щоб позбавиться від зайвої вологи. Якщо цього не зробити, у результаті деруни будуть менш хрусткими і піджареними.

Крок 2: Готуємо масу для дерунів
Деруни картопляні в духоці

З друшляка перекладіть картопляну масу в глибоку миску, додайте яйця, борошно, сіль і інші спеції за смаком. Перемішайте все за допомогою столової ложки або чистими і сухими руками. Усі інгредієнти повинні рівномірно розподілитися в загальній масі.

Крок 3: Запікаємо деруни
Деруни картопляні в духоці

Підготовлене деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподіливши її по усій площі. Мимохідь так само поставте духову шафу розігрівати до температури 180-200 градусів, адже саме цей температурний режим підходить для готування дерунів. Викладіть картопляну масу на змащене деко і помістіть його в духовку на 10-15 хвилин.
Деруни картопляні в духоці

Через вказаний час відкрийте духову шафу і за допомогою лопатки або металевих щипців переверніть картопляні деруни, щоб вони змогли підрум'янитися і з іншого боку. Поверніть деко в духовку і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин. Після чого, не чекаючи доки готові драники охолонуть, приступайте до їх подання на стіл.
Важливо: якщо ви випадково використали надто багато рослинної олії і готові деруни вийшли жирними, просто відразу ж викладіть їх на паперові рушники і промокніть, видаляючи надлишки жиру.

Крок 4: Подаємо деруни
Деруни картопляні в духоці

Готові картопляні деруни, приготовані в духовці, подавайте гарячими, прикрасивши їх дрібно нарубаною свіжою зеленню і сметаною. Так само деякі гурмани люблять до таких дерунів сирний соус. Так що подавайте так, як вам самим здається смачніше і пригощайтесь.
Смачного!

Поради до рецепту:

- Якщо ви хочете зробити ваші деруни хрусткішими, то можна додати терту цибулину.

- Для більше пряного або гострого смаку я рекомендую додати в суміш для приготування дерунів пару - трійку зубчиків часнику або червоний пекучий перець за смаком.

- Так само можна приготувати картопляні драники з додаванням сиру або кабачків.

Категория: Рецепты / Другое / Деруни



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Деруни картопляні в духоці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.