» » » » Деруни з капусти

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Деруни з капусти"

Автор: Юрій от 2-02-2016, 23:51, посмотрело: 664

Деруни з капусти

Якщо ви вирішили влаштувати сім'ї овочевий день тоді деруни з капусти це те, що вам потрібно. Від такої трапези чи навряд хтось відмовиться, адже страва настільки смачна, що просто неможливо відірватися. Ароматні, ніжні, з рум'яною кірочкою і неймовірно приємним смаком вони значно відрізняються від звичайних класичних дерунов з картоплі, але повірте, в них є своя ні з чим незрівняна родзинка!
Інгредієнти:
Капуста білокачанна (свіжа) 1 качан (маленький)
Яйце куряче 2 штуки
Морква 1 штука
Борошно пшеничне 2,5 столової ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Олія рослинна для жаріння

Інвентар:
Ніж,
Обробна дошка,
Паперові кухонні рушники,
Глибока миска,
Кухонний комбайн,
Столова ложка,
Плита,
Сковорода,
Сито з дрібною сіткою,
Кухонна лопатка,
Велике плоске блюдо

Приготування:

Крок 1: Підготуємо інгредієнти
Деруни з капусти

З невеликого качана капусти видаляємо верхнє жорстке, підсушене і пошкоджене листя. Потім за допомогою ножа чистимо від шкірки моркву. Промиваємо овочі під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, по черзі укладаємо їх на обробну дошку, нарізуємо середніми шматками близько 5 - 7 сантиметрів і відправляємо в суху і чисту чашу кухонного комбайна.
Деруни з капусти

Подрібнюємо овочі на найвищій швидкості до дрібних шматочків від 5 міліметрів до 1 сантиметра. Після вимикаємо кухонний прилад, віджимаємо капусту і моркву чистими руками від надлишків соку і перекладаємо їх в глибоку миску. Також ставимо на кухонний стіл усі інші інгредієнти, які знадобляться для приготування дерунів.

Крок 2: Готуємо масу для дерунів
Деруни з капусти

Потім в миску з овочевою масою забиваємо два курячі яйця без шкаралупи і ретельно змішуємо столовою ложкою. Після в цю ж ємність просіюємо через сито 2,5 столової ложки пшеничного борошна, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і повторно змішуємо усі складові овочевого "тіста" до однорідної консистенції. Суміш, що вийшла, має бути липкою і густою, ставимо її убік і даємо настоятися 10 хвилин.

Крок 3: Жаримо деруни
Деруни з капусти

Через час включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сковороду з 2 - 3 столовими ложками рослинної олії. Коли жир розігріється, викладаємо в нього столовою ложкою овочеву масу з розрахунку 1 ложка - 1 дерун, всього в сковороді уміщатиметься не більше 5 штук, більше класти не варто під час жаріння деруни злегка збільшуються в розмірі.
Обсмажуємо їх до золотистої, майже коричневої кірочки з обох боків, періодично перевертаючи з боку на бік для більш рівномірного жаріння. Потім перекладаємо готові деруни на паперовий кухонний рушник і даємо паперу можливість ввібрати в себе надлишки жиру. Тим же способом смажимо інші деруни, періодично підливаючи в сковороду олію. Після укладаємо їх на велике плоске блюдо і подаємо до столу.

Крок 4: Подаємо деруни з капусти
Деруни з капусти

Деруни з капусти подаються в гарячому виді або кімнатної температури, при цьому в обох варіантах вони дуже смачні. Дуже часто перед поданням їх посипають дрібно рубаною зеленню кропу, петрушки або зеленої цибулі. У вигляді доповнення до цього блюда можна запропонувати салат зі свіжих овочів, сметану або домашні вершки. Насолоджуйтеся!

Поради до рецепту:

- Дуже часто в овочеву масу додають подрібнену на дрібній терці ковбасу, перемелену цибулю або видавлений через чеснокодавку часник.

- Замість борошна можна використати панірувальні сухарі.

- Овочі можна подрібнити у блендері або перемолоти їх через м'ясорубку.

- За бажанням набір спецій можна доповнити будь-якими іншими прянощами, які підходять для приготування овочевих блюд, наприклад, мелений коріандр, лавровий лист, білий або запашний перець, французькі трави.

Категория: Рецепты / Другое / Деруни



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Деруни з капусти"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.