» » » » Гарбузова каша з рисом на молоці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гарбузова каша з рисом на молоці"

Автор: Юрій от 3-02-2016, 17:36, посмотрело: 479

Гарбузова каша з рисом на молоці

Гарбузова каша з рисом на молоці - поживний і неймовірно корисний сніданок. А, якщо приготувати її по цьому рецепту, то вийде солодко і смачно, що удвічі здорово. Таку кашу поза сумнівом треба їсти вранці і дорослим, і дітям, щоб завжди залишатися здоровими і повними сил.
Інгредієнти:
Гарбуз (м'якуш) 700-800 грам
Рис 0,5 склянки
Вода 0,5 склянки
Молоко 1,5 склянки
Сіль 1/3 чайних ложки
Цукор 1/3 склянки
Олія вершкова за смаком

Інвентар:
Каструля,
половник,
сотейник,
ніж кухонний,
дошка обробна.

Приготування:

Крок 1: Підготуємо інгредієнти:
Гарбузова каша з рисом на молоці

М'якуш гарбуза, очищений від шкірки і насіння, промийте і наріжте кубиками по 1-1,5 сантиметра завтовшки. Якщо кубики вийдуть неакуратними, нічого страшного.
Рис зсипте в сито з дрібними дірочками і кілька разів добре промийте холодною проточною водою, струсіть і залиште на вазі, даючи зайвій волозі стекти.

Крок 2: Варимо гарбуз
Гарбузова каша з рисом на молоці

Складіть нарізаний м'якуш гарбуза в каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть впродовж 10 хвилин на середньо-слабкому вогні.
Через вказаний час відкрийте кришку і залийте варений гарбуз молоком. Знову доведіть до кипіння на середньому вогні. Після додайте в каструлю сіль і цукровий пісок, гарненько все перемішайте.

Крок 3: Додаємо рис
Гарбузова каша з рисом на молоці

До гарбуза в молоці висипте рис. Увага: не перемішуйте, а розсипайте рис рівномірним шаром згори. Накрийте каструлю кришкою, залишивши невеликий проміжок. І варите все на повільному вогні впродовж 25-30 хвилин або доки рис не буде готовий.

Крок 4: Доводимо до готовності кашу
Гарбузова каша з рисом на молоці

Готову гарбузову кашу зніміть з вогню, додайте в неї вершкового масла (хто як любить, хто більше, хто поменше) і ось тепер уже ретельно перемішайте. Можна постаратися роздавити усі шматочки гарбуза, перетворивши їх на пюре.
Увага: якщо під час приготування ви побачите, що каша виходить занадто сухою, додайте трохи молока і продовжуйте варіння.

Крок 5: Подаємо кашу
Гарбузова каша з рисом на молоці

Готова гарбузова каша з рисом на молоці виходить дуже смачною і солодкою. Якщо ви любите гарбуз також, як і я, тоді вам цей рецепт точно сподобається і згодиться. Тільки уявіть, як здорово розпочати свій день з такої сонячної і корисної вкуснятіни! Розкладіть гарбузову кашу по тарілках, прикрасьте шматочками олії або сухофруктами і подавайте на стіл.
Смачного!

Поради до рецепту:

- В гарбузову кашу можна додати цедру лимона або апельсина, а так само корицю і кардамон.

- Часто в гарбузову кашу додають родзинки, курагу і інші сухофрукти, щоб зробити її ще солодше і смачніше.

- Замість цукру підсолодите кашу медом, тільки додавати його треба не під час приготування, а вже в готову гарбузову кашу, коли вона трохи охолоне.

Категория: Рецепты / Другое / Каші



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гарбузова каша з рисом на молоці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.