» » » » Гречка з фаршем в мультиварці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гречка з фаршем в мультиварці"

Автор: Юрій от 3-02-2016, 18:02, посмотрело: 434

Гречка з фаршем в мультиварці

Гречка з фаршем в мультиварці - проста звична усім страва, наповнена досить корисним залізом, жирами, а також деякими макро- і мікроелементами. Звичайно, цей рецепт не новинка, але якщо забули, як готувати цю вкуснятину за допомогою чудо-техники, тоді він вам в цьому допоможе!
Інгредієнти:
Крупа гречана 1 мультисклянка
Вода очищена 2 мультисклянки
Морква 1 штука (середня)
Цибуля 1 штука (середнія)
Фарш м'ясний (асорті зі свинини і яловичини) 500 грам
Олія рослинна рафінована 2-3 столових ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Інвентар:
Мультиварка,
мультисклянка,
столова ложка,
кухонні ваги,
пекарний або пергаментний папір,
паперові кухонні рушники,
терка,
обробна дошка,
кухонний ніж,
миска - 3 штуки,
дерев'яна або силіконова кухонна лопатка,
порційна тарілка.

Приготування:

Крок 1: Підготуємо інгредієнти
Гречка з фаршем в мультиварці

В першу чергу застилаємо стільницю пекарним або пергаментним папером, висипаємо на неї гречку і перебираємо, видаляючи сміття будь-якого виду, наприклад, дрібні камінчики або лушпиння. Після цього пересипаємо зерна в глибоку миску, заливаємо звичайною проточною водою, ретельно промиваємо, відкидаємо в друшляк і залишаємо в раковині до використання, щоб стекла зайва рідина.
Гречка з фаршем в мультиварці

Далі за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки вказані в рецепті овочі, обполіскуємо їх, сушимо паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо. Цибулю рубаємо кубиками, соломкою, півкільцями або четвертинками завтовшки до 1 сантиметра, а моркву шаткуємо на дрібній або середній терці. Розподіляємо нарізки по окремих чистих мисках, відправляємо на помірний вогонь чайник з очищеною водою, викладаємо на стільницю інші продукти, які знадобляться для приготування блюда, і йдемо далі.

Крок 2: Готуємо гречку з фаршем в мультиварці
Гречка з фаршем в мультиварці

Закріплюємо у виїмці мультиварки тефлонову чашу і вливаємо в неї трохи рослинної олії. Потім вставляємо штекер кухонного приладу в розетку, вибираємо на таблі, що світиться, режим "Жарку" або "Випічка" на 20 хвилин і натискаємо "Старт". Через приблизно 60 секунд скидаємо нагріватися жир, нарізана цибуля і обсмажуємо її впродовж 3-4 хвилин до легкої прозорості, періодично помішуючи дерев'яною або силіконовою кухонною лопаткою. Потім додаємо до нього моркву і готуємо їх разом ще 6-7 хвилин.
Після цього кладемо в чашу свіжий м'ясний фарш і тушкуємо його з овочами до закінчення програми, тобто 10 хвилин, при цьому не забуваємо розбивати його на дрібні шматочки, інакше вийде одна велика котлета.
Гречка з фаршем в мультиварці

Коли мультиварка відключиться, оповіщаючи про це відповідним звуковим сигналом, всипаємо в чашу що встигла підсохнути гречану крупу, заливаємо все окропом з чайника, приправляємо за смаком сіллю, чорним меленим перцем, акуратно розпушуємо до однорідної консистенції і прикриваємо техніку щільно прилеглою кришкою. Потім вибираємо новий режим "Гречка", "Плов" або "Рис/крупи" з автоматично налагодженим часом, це близько 35-40 хвилин, і йдемо займатися іншими важливими справами, тепер домашня помічниця зробить все сама.
Після того, як машинка знову відключиться, дбайливо підводимо кришку, випускаємо гарячу пару, знову перемішуємо кашу до однорідності, розподіляємо її порціями по тарілках і відразу сервіруємо до столу.

Крок 3: Подаємо гречку з фаршем
Гречка з фаршем в мультиварці

Гречка з фаршем в мультиварці подається в гарячому виді порціями на тарілках як повноцінне друге блюдо до сніданку, обіду або вечері. Освіжити таку просту страву можна салатами зі свіжих овочів, маринадами, соліннями, соусами на основі сметани, вершків, томатів або майонезу. А ось вершкове масло краще не додавати, кашка є і так досить насиченою, можна сказати, злегка жирнуватою, тому доречним буде свіжий хліб. Готуйте з любов'ю і будьте здорові!
Смачного!

Поради до рецепту:

- альтернатива очищеній воді - овочевий відвар, а ось м'ясний бульйон краще не використати, він додасть блюду жирність, фаршу "Асорті" - будь-який інший, наприклад, з курки, індички, чистий свинячий або яловичий;

- іноді в заливку, тобто у воду, кладуть пару столових ложок томатної пасти, сметани, вершків або майонезу, ці інгредієнти, звичайно, кожен окремо, надають готовій страві свою приємну родзинку;

- за бажанням овочі з м'ясом можна смажити на вершковій або топленій тварині жирі;

- спеції, вказані в рецепті, - класика, але їх склад можна варіювати виходячи зі своїх смакових переваг, доповнюючи список тими або іншими сушеними прянощами, а також травами, які підходять для блюд з м'яса або овочів

Категория: Рецепты / Другое / Каші



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гречка з фаршем в мультиварці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.