» » » » Вареники зі свіжою капустою і грибами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Вареники зі свіжою капустою і грибами"

Автор: Yarmarok от 3-02-2016, 22:04, посмотрело: 483

Вареники зі свіжою капустою і грибами

Прекрасна альтернатива пельменям, що приїлися, - вареники, які також просто і швидко готуються, буквально за 15 хвилин. При цьому виходять не менш ситними і прекрасно підходять на обід або вечерю. Тому звемо усю сім'ю на спільне ліплення, адже не одні магазинні не зрівняються з домашніми. А щоб зробити начинку цікавішою приготуємо вареники зі свіжою капустою і грибами.
Інгредієнти:
Для начинки:

Капуста білокачанна 1 шт
Гриби 200 г
Цибуля ріпчаста 2 шт
Олія рослинна для жаріння
Сіль за смаком

Для тіста:

Борошно пшеничне 2 ст
Яйце куряче 1 шт
Вода чиста 0,5 ст
Сіль 0,5 ч. ложки або за смаком

Інвентар:
Кухонна плита
каструля
сковорода
ніж
обробна дошка
шумівка
качалка
миска
кухонна лопатка
мірна склянка
столова ложка.

Приготування

Крок 1: готуємо тісто.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Звичайно, приготування вареників треба розпочинати з тіста. Насамперед просіюємо через сито борошно, щоб воно позбавилося від борошняних грудочок і наситилося киснем. Потім приблизно половину висипаємо у велику миску (для тіста), промиваємо яйце під гарячою проточною водою і розбиваємо в нашу миску. Далі додаємо воду, сіль і за допомогою кухонної лопатки або столової ложки ретельно перемішуємо до однорідного стану. Після цього можна частинами підсипати інше борошно, але при цьому продовжувати перемішувати. Як тільки перемішувати ложкою (лопаткою) стане важко, означає пора починати замішувати тісто руками.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

А для цього зручніше викласти його на рівну поверхню, заздалегідь присипану борошном. Замішуємо круте тісто, яке хоч і липне до рук, але легко з них забирається. Тепер потрібно залишити тісто "відпочити" мінімум на 30 хвилин.

Крок 2: приготуємо капусту.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

А доки настоюється тісто, приготуємо начинку. Для цього ставимо на великий вогонь каструлю з водою і чекаємо коли вона закипить. Тим часом качан капусти очищаємо від висохлого листя, промиваємо під проточною водою, укладаємо на обробну дошку і гострим ножем шаткуємо соломкою як можна дрібніше. Після чого закипілу воду солимо і закидаємо капусту варитися хвилин на 15.

Крок 3: приготуємо гриби з цибулею.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Не втрачаючи часу дарма, знімаємо лушпиння з цибулі, промиваємо під холодною проточною водою і на обробній дошці, подрібнюємо дрібним кубиком.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Шампіньйони легко вбирають рідину, тому промивати їх слід швидко, а краще просто ретельно обтерти кухонним рушником. Потім оновлюємо зріз у ніжки і нарізаємо гриби дуже дрібними шматочками.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Далі включаємо середній вогонь на плиті, ставимо сковороду, наливаємо трохи рослинної олії і після того, як воно розігріється, викладаємо цибулю. Обсмажуємо його до м'якості близько 2 хвилин, додаємо гриби, перемішуємо і готуємо 10 - 12 хвилин.

Крок 4: готуємо начинку для вареників.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Повертаємося до капусти, через 15 хвилин, скидаємо її в друшляк і залишаємо хвилин на 5 - 7, щоб стекла рідина.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Тепер необхідно з'єднати її з грибами і обсмажувати на середньому вогні впродовж 10 хвилин, періодично перемішуючи кухонною лопаткою.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Начинка з капусти і грибів повинна вийти однорідною, обов'язково м'якою і без зайвої води.

Крок 5: формуємо вареники.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Повертаємося до тіста. Тістову кулю злегка замішуємо руками. Качалку, щоб тісто не прилипало, обсипаємо борошном і починаємо розкочувати кулю в пласт з товщиною близько 1,5 см. Далі можна піти двома шляхами: або продовжувати розкочувати тісто до мінімальної товщини (1-2 мм) і за допомогою гранованої склянки (чи спеціальною формою) видавлювати кружечки; або відщипувати від наявного невеликі шматочки і вже кожного розкочувати в тонкий, округлий пласт. Отже, вибравши зручний саме для вас спосіб, розкладаємо чайною ложкою начинку по тестових кружечках, сполучаємо краї і ретельно защипуємо. Якщо ви хочете зробити красиві вареники, можна обробити край вилкою або загорнути його кіскою.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Далі посипаємо обробну дошку борошном і акуратно укладаємо сформовані вареники.

Крок 6: варимо страву.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Тепер залишиться тільки їх зварити. Для цього наливаємо в каструлю чисту воду, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім солимо, закидаємо необхідну кількість вареників, перемішуємо і чекаємо повторного закипання. Після чого зменшуємо вогонь до середнього і варимо 5 - 7 хвилин. Готові вареники спливуть на поверхню, а значить озброюємося шумівкою і розкладаємо їх по тарілках.

Крок 7: подаємо вареники зі свіжою капустою і грибами.
Вареники зі свіжою капустою і грибами

Вареники зі свіжою капустою і грибами подаються в гарячому виді з вершковим маслом, сметаною або різними соусами, наприклад, майонезом. Ніжні, смачні і ситні вареники готові!
Смачного!

Поради:
- Шампіньйони можна замінити на будь-які їстівні лісові гриби, які вам більше подобаються.

- Начинку з капусти і грибів можна доповнити ароматними спеціями такими як: білий або чорний мелений перець, кмин, а також базилік.

- Щоб тісто менше прилипало до рук, часто разом з водою додають 1 столову ложку рослинної олії.

- Сформовані вареники можна укласти в пластиковий лоток, обернути все харчовою плівкою і прибрати в морозильну камеру. Зберігати вареники у такому вигляді можна не довше за 3 місяці.

Категория: Рецепты / Другое / Вареники



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Вареники зі свіжою капустою і грибами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.