» » » » Вареники із заварного тіста

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Вареники із заварного тіста"

Автор: Yarmarok от 4-02-2016, 19:04, посмотрело: 485

Вареники із заварного тіста

Вареники улюблена страва багатьох людей, особливо якщо вони приготовані власними руками. А ви коли - небудь пробували приготувати вареники із заварного тіста, повірте вони виходять анітрохи не гірше за традиційних, такі ніжні і повітряні, що просто тануть у роті. При цьому начинку для них можна вибрати абсолютно будь-яку, як солодку, так і м'ясну або грибну.
Інгредієнти:
Для тіста

Мука пшенична 200-230 грам
Яйце куряче 1 штука
Вода 100 мілілітрів
Цукор 1/2 чайних ложки
Сіль 1/4 чайних ложки або за смаком

Для начинки

Сир 180 грам
Цукор 1/2 столових ложки або за смаком
Яйце куряче 1 штука

Інвентар:
Кухонна плита
каструля
шумівка
качалка
вінчик
тарілки
чашка.

Приготування

Крок 1: готуємо начинку.
Вареники із заварного тіста

Спершу займемося начинкою. Промиваємо 2 яйця під гарячою проточною водою від різного роду забруднень. Після розбиваємо одно яйце в тарілку, додаємо до нього сир і за смаком цукор. Перемішуємо столовою ложкою до однорідності. Начинка готова і можна переходити до приготування тіста.

Крок 2: готуємо тісто.
Вареники із заварного тіста

Для приготування тіста насамперед необхідно закип'ятити воду. Потім переливаємо її в склянку і відставляємо убік. Далі друге промите яйце розбиваємо в глибоку тарілку або миску. Додаємо сіль, цукор і за допомогою вінчика збиваємо до однорідного стану. Потім не припиняючись перемішувати вливаємо гарячу воду. І швидкими рухами збиваємо рідину до пінообразного стану. Головне в цьому процесі, щоб яєчний білок не згорнувся. Тепер поступово додаємо борошняний компонент і спочатку збиваємо вінчиком, а після руками. Тісто не має бути занадто розсипчастим або липнути до рук, а навпаки бути податливим і рівним.

Крок 3: приготуємо заварне тісто.
Вареники із заварного тіста

Рівну поверхню посипаємо невеликою кількістю борошна. З тіста формуємо кулю і перекладаємо на підготовлену поверхню.
Вареники із заварного тіста

Руками замішуємо тісто і за допомогою качалки розкочуємо в тістовий пласт завтовшки приблизно 5 -7 міліметрів. Для зручності розкочування тісто можна розділити на 2 частини.
Вареники із заварного тіста

Після того, як у нас вийшов пласт потрібної товщини, починаємо видавлювати кружечки. Для цих цілей можна скористатися широкою чашкою або блюдечком.

Крок 4: формуємо вареники.
Вареники із заварного тіста

На отримані тестові кружечки чайною ложкою викладаємо начинку. Потім акуратно згинаємо їх навпіл.
Вареники із заварного тіста

Для того, щоб під час варіння вареники не розклеїлися і начинка не випала у воду, щільно скріплюємо краї, або защипуємо пальцями, або сполучаємо вилкою. Отримані вареники відкладаємо убік, а з обрізків, що залишилися, знову замішуємо тісто, розкочуємо і видавлюємо наступну партію кружечків, які фаршируємо начинкою.

Крок 5: відварюємо вареники.
Вареники із заварного тіста

Включаємо температуру плити на високий рівень. Каструлю ставимо на конфорку і наливаємо воду. Доводимо рідину до кипіння, потім додаємо сіль і починаємо викладати вареники. Після того, як вода знову закипить, зменшуємо температуру плити, перемішуємо вміст тильною стороною ложки і залишаємо варитися. Готовність страви можна легко визначити візуально, як тільки усі вареники спливуть на поверхню, а це станеться через 5 - 10 хвилин після початку варіння, вимикаємо вогонь. Потім шумівкою розкладаємо вареники по тарілках і можна подавати до столу.

Крок 6: подаємо вареники із заварного тіста.
Вареники із заварного тіста

Вареники із заварного тіста вважаються другою стравою і подаються в гарячому виді. Доповнити їх можна вашим улюбленим варенням, сметаною або розтопленим вершковим маслом. Вареники можна подавати як на сніданок, так і на обід. Готуйте із задоволенням. Смачного!

Поради:
- Начинку для вареників можна замінити, наприклад на варення, картопляне пюре, капусту або будь-яку іншу на ваш смак.

- Тістову страву можна зберегти на довгий час, якщо посипати плоску місткість невеликою кількістю борошна, укласти в неї зліплені вареники, знову посипати борошном, а потім загорнути харчовою плівкою і прибрати в морозильну камеру.

- Для того, щоб зробити начинку ніжнішою, сир можна перетерти через сито, а після змішати з яйцем і цукром.

Категория: Рецепты / Другое / Вареники



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Вареники із заварного тіста"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.