» » » » Вареники з яблуками

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Вареники з яблуками"

Автор: Yarmarok от 4-02-2016, 20:10, посмотрело: 734

Вареники з яблуками

Вареники з яблуками! Що може бути смачніше, особливо в яблучний сезон? Приготувати цю страву легко і просто, і воно не зажадає якихось особливих витрат за часом. А головне те, що начинка в тісті не розпливається, оскільки воно тримає форму, а запрошені друзі отримують масу задоволення від поїдання цих вареників. І гостей можна побалувати, і час заощадити, і приготувати просте, але дуже смачну страву. Одним словом - безпрограшний варіант!
Інгредієнти:
Олія рослинна 3 столових ложки

Для тіста:

Вода очищена 200 мілілітрів
Борошно пшеничне 600 грам
Сіль за смаком
Яйце куряче 1 штука

Для начинки:

Яблука солодкі свіжі 300 грам
Олія вершкова 1 столова ложка
Ізюм без кісточки 3 столових ложки
Цукор 4 столових ложки
Спеція кориця або ваніль за смаком

Інвентар:
Велика терка
обробна дошка
ніж
глибока миска
качалка
кухонний стіл
холодильник
кухонна плита
піала
глибока тарілка
чайна ложка
склянка
сковорода
дерев'яна лопатка
велика каструля
столова ложка
шумівка
глибоке блюдо для подання
харчова плівка
кухонні паперові рушники.

Приготування

Крок 1: готуємо тісто.
Вареники з яблуками

Для того, щоб тісто вийшло м'яким і податливим, спершу охолоджуємо воду. Для цього виливаємо інгредієнт в звичайну склянку і ставимо заздалегідь до того, як ми приступимо до приготування рецепту, в холодильник.
Вареники з яблуками

Потім висипаємо борошно в глибоку миску.
Вареники з яблуками

Робимо пальцями невелике поглиблення на поверхні борошняного компонента і вливаємо туди нашу охолоджену воду, розбиваємо яйце і солимо за смаком. Чистими руками замішуємо тісто до тих пір, поки у нас не виходитиме однорідна маса.
Вареники з яблуками

Потім викладаємо тісто на підготовлений кухонний стіл, припорошений борошном, і продовжуємо місити головний тістовий інгредієнт доки він не почне відлипати від рук і ставати еластичним і в той же час щільним по консистенції. Після цього перекладаємо тісто назад в місткість, обмотуємо її харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 20 хвилин на середню полицю.

Крок 2: приготуємо родзинки.
Вареники з яблуками

Ізюм добре промиваємо під проточною теплою водою. Потім викладаємо його в піалу і заливаємо досить гарячою водою, щоб він розбухнув і ще раз пройшов дезинфекцію. Адже зазвичай на таких сухофруктах скупчується досить багато пилу після перевезення або в процесі сушки. Увага: для цієї страви краще всього брати родзинки без кісточок темно-коричневого кольору, оскільки він йде дуже солодкий і однозначно покращує смакові якості вареників. Залишаємо в такому стані наш компонент на 10 хвилин. По витіканню відведеного часу зливаємо воду і витираємо родзинки за допомогою кухонних паперових рушників, щоб в начинку не потрапила зайва рідина.

Крок 3: приготуємо яблука.
Вареники з яблуками

Промиваємо під проточною водою яблука. За допомогою ножа очищаємо компонент від шкірки, розрізаємо на дві половинки і вирізуємо серцевину.
Вареники з яблуками

Потім натираємо фрукт на великій терці прямо в глибоку тарілку.

Крок 4: готуємо начинку страви.
Вареники з яблуками

Ставимо сковороду на середній вогонь і викладаємо в ємність вершкове масло.
Вареники з яблуками

Коли олія розтане, викладаємо в сковороду наші подрібнені яблука, робимо мінімальний вогонь і тушкуємо їх впродовж 5 хвилин, час від часу перемішуючи все добре дерев'яною лопаткою. Після цього висипаємо до яблучного компонента цукор, родзинки і спеції за смаком. Ще раз все добре перемішуємо лопаткою і продовжуємо тушкувати ще впродовж 5-10 хвилин. По витіканню відведеного часу вимикаємо конфорку і відставляємо сковороду з начинкою убік, щоб вона у нас остигла і стала кімнатної температури.

Крок 5: готуємо вареники з яблуками.
Вареники з яблуками

Тісто у нас вже досить охолодилося і настоялося, тому дістаємо його з холодильника, розмотуємо харчову плівку (вона нам більше не знадобиться) і викладаємо тісто на кухонний підготовлений стіл. Ще кілька разів місимо тісто.
Вареники з яблуками

За допомогою качалки розкочуємо з нього великий тістовий млинець, завтовшки не більше 5 міліметрів.
Вареники з яблуками

На млинці видавлюємо кружечки за допомогою склянки. Увага: якщо у нас залишається ще тісто, знову замішуємо з нього "колобок" і розкочуємо качалкою на кухонному столі; потім склянкою видавлюємо знову кружечки. І так до тих пір, поки воно не закінчиться.
Вареники з яблуками

Отже, кружечки готові, начинка - теж! Тому починаємо ліпити вареники з яблуками! Викладаємо чайною ложечкою тушковані яблука із спеціями і родзинками на тісто і після - кожен кружечок сполучаємо, щільно пальцями скріплюючи краї. Якщо у вас є час і натхнення, можна зробити скріплені краї рельєфними, щоб у вареників вийшов не лише дивовижний смак, але і красивий зовнішній вигляд. Ну, у будь-якому випадку наша страва з тіста вийде дуже смачна і апетитна!
Вареники з яблуками

Тим часом ставимо на великий вогонь каструлю із звичайною водою. Коли вода почне закипати, додаємо в неї буквально щіпку солі і рослинну олію, щоб наші вареники не прилипнули до основи місткості. Перемішуємо кілька разів воду столовою ложкою і тепер руками акуратно викладаємо по черзі вареники в окріп. Вода відразу ж перестане вирувати і кипіти. Тому ми стежимо за цим процесом, і коли на поверхні рідини почнуть знову з'являтися бульбашки, робимо вогонь менше середнього і варимо страву, час від часу з особливою обережністю перемішуючи його опуклою частиною столової ложки або шумівкою. Ви побачите, коли вареники буду готові - вони почнуть спливати на поверхню води. Тоді за допомогою тієї ж шумівки акуратно перекладаємо страву, що спливла, з тіста в глибоку тарілку для подання і відразу ж можемо додати декілька шматочків вершкового масла, щоб тісто не лише не обвітрилося, але і не стало сухуватим і не злипнулося. Коли усі вареники з яблуками будуть зварені, вимикаємо конфорку і перекладаємо ті, що залишилися до основної маси.

Крок 6: подаємо вареники з яблуками.
Вареники з яблуками

Відразу ж після приготування страву можна подавати до столу з різними солодкими соусами, наприклад, тим же медом або цукровим сиропом. Смачно посмакувати такі вареники буде навіть із сметаною і скляночкою яблучного компоту, улюбленого чаю або може бути з кефіром. Але це вже на ваш розсуд! Смачного!

Поради:
- Якщо ви не особливий любитель родзинок, прекрасною заміною йому послужить подрібнена курага, цукати або навіть чорнослив. Можна також приготувати просто вареники з яблуками без яких-небудь додаткових інгредієнтів. Страва у будь-якому випадку виходить дуже смачна.

- Яблука намагайтеся вибирати солодких сортів. Але якщо фрукти будуть кислуваті, просто збільшіть кількість цукру в начинці.

- Тісто не обов'язково брати, як на вареники або пельмені. Прекрасною заміною йому послужить таке тісто, як заварне або тісто, приготоване на основі кефіру і соди.

Категория: Рецепты / Другое / Вареники



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Вареники з яблуками"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.