» » » » Літній чай

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Літній чай"

Автор: roman от 5-02-2016, 13:03, посмотрело: 442

Літній чай


Влітку в спеку як ніколи важливо вживати багато рідини, але всілякі популярні газованої води і соки абсолютно не підійдуть, в основному через величезної кількості цукру і консервантів. Тому сьогодні я розкрию вам рецепт приготування напою, який не тільки вгамує вашу спрагу, але і підніме настрій, освіжить і трохи підбадьорить. Називається він просто річний чай , давайте ж дізнаємося, як і з чого його потрібно заварювати.
Інградієнти:
Вода чиста 500 мілілітрів
Лимон 1 штука
Апельсин 1 штука
Бадьян 2-3 штуки
Кориця в паличках 5 грам
М'ята свіжа 5 гілочок
Інвентар
Чайник на 0,5 літра, 2 чашки для чаю, ніж кухонний, дошка обробна, друшляк, щіточка для миття фруктів.
Приготування
Крок 1: готуємо м'яту.
Літній чай

М'яту промийте, видаліть з гілочок пожухлі листочки, щоб вони не зіпсували ні смак, ні зовнішній вигляд готового напою. І відразу обірвіть кілька особливо соковитих листя, досить пари, і відкладіть їх в сторону, вони знадобляться нам надалі для прикраси. Самі гілочки наріжте на кілька дрібніших частин.
Крок 2: готуємо фрукти.
Літній чай

Лимон і апельсин промийте теплою водою, спеціальною щіточкою зчищаючи з них весь бруд і пил. Після наріжте фрукти скибочками, байдуже кружечками або напівколами, можна навіть часточками.
Нарізані лимон і апельсин складіть в друшляк і обдайте окропом. Це потрібно для того, щоб вони якомога більше свого аромату віддали чаю.
Крок 3: заварюємо річний чай.
Літній чай

Поставте воду кип'ятити. А на дно чайничка, в якому ви будете готувати літній напій, покладіть по парі-трійці скибочок лимона і апельсина, підготовлені гілочки м'яти, зірочки бадьяна і паличку кориці. Як тільки вода закипить, залийте її в посуд до інших інгредієнтів. Закрийте чайник кришкою. Залиште напій настоюватися протягом 10-12 хвилин . За цей час він придбає свій аромат, який поєднує в собі свіжість м'яти, солодкість фруктів і прянощі бадьяна з корицею. Настоявся чай можна подавати до столу.
Крок 4: подаємо річний чай.
Літній чай

Ароматний річний чай подають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Спершу в кожну чашку кладуть листочки м'яти, часточки апельсина і лимона, по одній штучці кожного, а потім заливають все готовим напоєм. Для додаткового смаку, додайте в уже готовий чай парочку свіжих або заморожених ягід, будь-яких, на ваш смак, але краще солодких, таких як суниця, ожина або полуниця.
І ось вам залишилося тільки подати до столу цукерки, печиво або інші солодощі на ваш смак і насолоджуватися ними, попиваючи фруктовий річний чай.
Приємного апетиту!
Поради до рецепту:
- Цей чай так само можна приготувати взимку, але в холодну пору року в нього буде актуально додати трохи кореня імбиру, а замість карамелі або цукерок є його вприкуску з медом.

- Так само в літній чай за смаком можна додати і інші трави, так, наприклад, дуже корисні в цей час року листя суниці, меліси, чорної смородини.

- Свіжі ягоди можна не тільки додати вже в готовий чай, але і заварити напій разом з ними, для цього покладіть їх на дно чайничка і перетріть з лимоном і цукром.

Категория: Рецепты / Напої / Інший чай



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Літній чай"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.