» » » » Коломацький чай

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Коломацький чай"

Автор: roman от 5-02-2016, 13:08, посмотрело: 411

Коломацький чай


Сьогодні ми з вами приготуємо не зовсім звичний для нас напій - калмицький чай . Є кілька версій створення цього тонізуючого пиття. Деякі стверджують, що його рецептом поділилися з нами кочували племена монголів. За іншою версією - чай приїхав до нас з Тибету. У Калмикії цей напій вважається традиційним і дуже часто використовується в святкових ритуалах як підношення божествам.
Інградієнти:
Чай чорний 1,5 чайної ложки
Чай зелений 1,5 чайної ложки
Цукор 3 столові ложки
Сіль 2 чайні ложки (без гірки)
Молоко незбиране пастеризоване (найжирніше) 1 літр
Масло вершкове 20-30 грам
Вода очищена 1 літр
Інвентар
Чайна ложка
Мірний стакан (для рідин)
Столова ложка
Плита
Глибока каструля з кришкою (ємність 3 літри)
Кухонний рушник
Половник
Чашка
Сито з дрібною сіткою
Приготування
Крок 1: заварюємо чай.
Коломацький чай

Ставимо на середній вогонь глибоку каструльку з літром очищеної води. Доводимо рідину до легкого закипання (але не до кипіння!) І відразу всипаємо в неї два види чаю - чорний і зелений.
Коломацький чай

Туди ж кладемо сіль, цукор і перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції.
Коломацький чай

Потім, не перестаючи заважати, вливаємо в каструлю незбиране пастеризоване молоко. Знову доводимо суміш до закипання, але не до кипіння!
Коломацький чай

Після цього відразу знімаємо каструлю з плити, ставимо її на стільницю і додаємо в неї майже готовий чай шматочок вершкового масла.
Коломацький чай

Повторно перемішуємо всі складові напою до однорідності, накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо чай 4 - 5 хвилин. Після, допомагаючи собі ополоником, розливаємо його через сито з дрібною сіткою по чашках або глибоким піалам і подаєм до столу.

Крок 2: подаємо калмицький чай.
Коломацький чай

Коломацький чай подають в гарячому вигляді. За традицією першу порцію напою господар будинку підносить гостю. Це чай дуже поживний, після нього організм довгий час не відчуває почуття голоду. Тому його прописують людям, які ведуть спортивний спосіб життя або дотримуються молочної дієти. Також він корисний годуючим мамам - напій збільшує кількість грудного молока, надає більше сил і енергії. Його смак виходить солодко-солоний, з явно вираженим ароматом і присмаком «чайної суміші». Насолоджуйтесь! Смачного!
Поради до рецепту:
- Якщо у вас є спеціальна заварка з назвою «Коломацький чай», тоді можна використовувати її замість двох видів звичайної заварки.

- Іноді в цей чай кладуть мелений мускатний горіх, його додають в напій разом з молоком.

- Якщо ви використовуєте свіже коров'яче молоко, його бажано перекипятить, остудити і після вводити в майже готовий чай.

- Іноді разом з молоком додають рідкі вершки в пропорції 1: 1, тобто по 500 мл того і іншого продукту.

Категория: Рецепты / Напої / Інший чай



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Коломацький чай"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.