» » » » Компот з яблук і слив

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Компот з яблук і слив"

Автор: Yarmarok от 10-02-2016, 16:08, посмотрело: 287

Компот з яблук і слив

Компот з яблук і слив - смачний кисло-солодкий напій з ніжним, але досить насиченим ароматом. Він освіжить в літні жаркі дні, подарує приємну насолоду і принесе організму величезну користь. Смачно, недорого і швидко!
Інгредієнти:
Яблука (кислосолодкі) 400 грам
Сливи (кислі) 200 грам
Вода очищена 3 літри
Цукор 1 склянка або за смаком

Інвентар:
Глибока каструля з кришкою (місткість 4 літри)
плита
шумівка
мірна склянка (для води)
склянка (місткість 250 мілілітрів)
кухонні ваги
кухонний ніж
глибока тарілка
кухонний рушник
сито з дрібною сіткою
холодильник.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Компот з яблук і слив

В першу чергу вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води і ставимо її на сильний вогонь. Тим часом ретельно промиваємо яблука і сливи. Перші розрізаємо на 2 половинки, видаляємо з них серцевину з кісточками, плодоніжки і нарізуємо часточками завтовшки в 1 сантиметр. Другі так само ділимо на 2 частини, видаляємо з кожної кісточку і перекладаємо фрукти в глибоку тарілку. Потім відправляємо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування компоту, і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: варимо компот.
Компот з яблук і слив

Як тільки вода в каструлі почне вирувати, всипаємо туди цукровий пісок і варимо солодкий легкий сироп до повного розчинення крупинок. Потім зменшуємо вогонь до середнього рівня, додаємо туди яблука і готуємо їх 10 хвилин. Далі кладемо в каструлю сливи, знову доводимо все до кипіння і витримуємо компот на плиті ще 3-4 хвилини, періодично знімаючи з нього шумівкою білу пінку.
Компот з яблук і слив

Після закінчення потрібного часу за допомогою кухонного рушника знімаємо напій з вогню, прикриваємо кришкою, ставимо в прохолодне місце і повністю остуджуємо. Після цього діємо за бажанням. Якщо не подобаються відварені фрукти, проціджуємо компот в чистий посуд через сито з дрібною сіткою, потім відразу сервіруємо до столу або відправляємо на якийсь час в холодильник і потім подаємо.

Крок 3: подаємо компот з яблук і слив.
Компот з яблук і слив

Компот з яблук і слив подають кімнатної температури, а також в теплому або охолодженому вигляді. Після настоювання його сервірують до столу разом з фруктами в графині, глеку або в склянках, келихах і чашах. Або ставлять на стіл усі окремо яблука і сливи в глибокій десертній вазі або тарілці, а напій порціями в іншому відповідному посуді. Смак у цього дива виходить кисло-солодкий, а аромат просто божественний! Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- за бажанням за пару хвилин до повної готовності компоту в каструлю можна додати за смаком мелену корицю або ванільний цукор;

- кількість цукрового піску краще регулювати виходячи з власних переваг. Любите кислуватий компот, кладіть менше, дуже солодкий, відповідно більше, але в основному все залежить від кислотності фруктів;

- якщо збираєтеся сервірувати фрукти окремо від компоту, тоді краще нарізувати яблука більшими шматочками, а сливи покласти цілими разом з кісточками, в цьому випадку вони не так сильно розваряться.

Категория: Рецепты / Напої / Компоти



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Компот з яблук і слив"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.