» » » » Компот з сушеного інжиру

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Компот з сушеного інжиру"

Автор: Yarmarok от 10-02-2016, 17:37, посмотрело: 243

Компот з сушеного інжиру

Компот з сушеного інжиру - криниця вітамінів і інших корисних речовин. Цей диво-напій має дезинфікуючу дію, знищує паразитів, нормалізує роботу кишечника, нервових клітин, серцево-судинної системи і покращує загальний стан здоров'я. Два-три скляночки такого божественного нектару в день освіжать і наповнять вас енергією!
Інгредієнти:
Інжир (сушений) 200 грам
Цукор (пісок) 50 грам
Вода очищена 1 літр

Інвентар:
Друшляк
глибока каструля з кришкою (місткість 3 літри)
дерев'яна кухонна ложка
плита
сито з дрібною сіткою
карафа або глек
склянка.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Компот з сушеного інжиру

Спершу вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води, ставимо її на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Потім перебираємо сушений інжир і перекладаємо його в друшляк. Ретельно промиваємо ягоди під струменем теплої проточної води, викладаємо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування напою, і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: варимо компот з сушеного інжиру.
Компот з сушеного інжиру

Коли рідина в каструльці закипить, відправляємо туди цукровий пісок і інжир. Знову доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального рівня і варимо компот 15 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною кухонною ложкою.
Впродовж цього часу сушені ягоди набубнявіють і стануть м'якими. Далі вимикаємо плиту, прикриваємо каструлю кришкою, так щоб залишилася невелика щілина, і остуджуємо напій до кімнатної температури. Після цього діємо за бажанням, компот можна процідити і відразу сервірувати або подати його в охолодженому вигляді з кубиками льоду.

Крок 3: подаємо компот з сушеного інжиру.
Компот з сушеного інжиру

Компот з сушеного інжиру після приготування настоюють до повного охолодження. Потім подають в теплому або охолодженому вигляді або кімнатної температури. Сервірують його в карафах, глеках, порціями в келихах, чашах або склянках.
Компот з сушеного інжиру

Якщо напій був проціджений, ягоди не викидають, їх ставлять на стіл в окремій десертній тарілці і поруч кладуть чайні ложечки, за допомогою яких дуже зручно насолоджуватися цією смакотою. Швидко і корисно!
Смачного!

Поради:
- якщо хочете, щоб компот вийшов кислуватим, за 2 хвилини до повної готовності додайте в нього трохи лимонного соку або кислоти цього цитруса, а також колечка апельсина або лайму;

- дуже часто разом з інжиром в каструлю кладуть інші не менш смачні сухі або в'ялені ягоди і фрукти : курагу, родзинки, чорнослив, яблука, полуницю;

- іноді компот варять з сушеним імбирем або м'ятою;

- відварений інжир можна подати окремо або використати у вигляді начинки до солодкої випічки.

Категория: Рецепты / Напої / Компоти



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Компот з сушеного інжиру"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.