» » » » Компот з шовковиці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Компот з шовковиці"

Автор: Yarmarok от 10-02-2016, 17:50, посмотрело: 406

Компот з шовковиці

Компот з шовковиці - благородний напій, який збагачений корисними речовинами : вітамінами С, А, В, калієм, залізом, магнієм і багатьма іншими. Він є чудовим засобом для підвищення імунітету, має протизапальну дію, допомагає при простудних, а також інфекційних захворюваннях, налагоджує роботу нервової системи, позбавляє від безсоння і підвищує загальний тонус організму. Окрім цього, такий компот угамовує спрагу і має приємний кисло-солодкий смак, а також ніжний ягідний аромат!
Інгредієнти:
Шовковиця 1 кілограм
Цукор 400 грам
Вода очищена 3 літри
Кислота лимонна за смаком

Інвентар:
Друшляк
глибока каструля з кришкою (місткість 4 літри) - 2 штуки
плита
холодильник
дерев'яна кухонна ложка
сито з дрібною сіткою
склянка
келих або чаша (для сервіровки).

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Компот з шовковиці

Спочатку вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води і ставимо її на сильний вогонь, нехай закипає. Тим часом перебираємо свіжу шовковицю, одночасно видаляючи плодоніжки. Потім перекладаємо її в друшляк, ретельно промиваємо під тонкими цівками душа, щоб не пошкодити ягоди. Після цього викладаємо на кухонний стіл інші інгредієнти, які знадобляться для приготування напою, і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: варимо компот з шовковиці.
Компот з шовковиці

Коли рідина в каструлі завирує, всипаємо в неї цукровий пісок і варимо легкий сироп, періодично помішуючи його дерев'яною кухонною ложкою. Приблизно через 3-4 хвилини відправляємо в каструлю вже ягоди, що практично обсохнули, зменшуємо вогонь до помірного рівня і готуємо компот при слабкому кипінні 10-12 хвилин.
Потім вимикаємо плиту, додаємо в каструлю лимонну кислоту, перемішуємо все до однорідної консистенції, прикриваємо компот кришкою, так щоб залишилася щілина, і остуджуємо його до кімнатної температури.
Компот з шовковиці

Потім проціджуємо напій через сито з дрібною сіткою в окремий чистий посуд і діємо за бажанням. Якщо компот для дітей - подаємо його відразу, якщо для дорослих - охолоджуємо і сервіруємо з льодом.

Крок 3: подаємо компот з шовковиці.
Компот з шовковиці

Компот з шовковиці після приготування настоюють, а потім подають кімнатної температури або в охолодженому вигляді. Його сервірують в карафах, глеках або порціями в келихах, чашах або склянках, заздалегідь прикрасивши свіжою ягідкою і листочками м'яти. Смак у цього напою кисло-солодкий з ніжним шовковичним ароматом, а смакувати його приємно з чим завгодно, особливо в жаркі літні дні. Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- кислоту можна замінити натуральним лимонним соком, а якщо не хочете додавати цей інгредієнт зовсім, тоді просто покладіть в каструлю трохи будь-якої кислої ягоди: малини, полуниці, смородини, чорниці, суниці;

- щоб сироп зварився швидше, краще використати цукрову пудру;

- хочете приготувати консервований компот з шовковиці? У киплячий сироп відправте шовковицю і варіть напій на слабкому вогні 20 хвилин. Потім розлийте його по стерилізованих банках, закупорте їх металевими кришками, перевірте на герметичність, остудіть під вовняною ковдрою впродовж 2-3 днів і поставте в прохолодне місце до використання;

- не забувайте про те, що ягоди шовковиці мають м'яке проносне і сечогінний засіб, тому напоями з цього дива не варто зловживати.

Категория: Рецепты / Напої / Компоти



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Компот з шовковиці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.