» » » » Компот з яблук і абрикос

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Компот з яблук і абрикос"

Автор: Yarmarok от 10-02-2016, 18:19, посмотрело: 334

Компот з яблук і абрикос

Коли на вулиці спекотлива жара, хочеться випити щось освіжаюче і дуже смачненьке, наприклад, компот з яблук і абрикос. Його ніжний кисло-солодкий присмак порадує усю вашу сім'ю, а також наповнить їх організми вітамінами і іншими корисними речовинами!
Інгредієнти:
Яблука 4 штуки (великі)
Абрикоси 6-9 штук (великі)
Вода очищена 3 літри
Цукор (пісок) 4-6 столових ложок або за смаком

Інвентар:
Обробна дошка
кухонний ніж
паперові кухонні рушники
шумівка
дерев'яна кухонна ложка
плита
глибока каструля з кришкою (місткість 5 літрів)
ополоник
мірна склянка
столова ложка
чаша.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Компот з яблук і абрикос

Спершу промиваємо фрукти під холодною проточною водою і сушимо їх паперовими кухонними рушниками. Потім розбираємо абрикоси на половинки і позбавляємося від кісточок. Далі за допомогою гострого кухонного ножа розрізаємо кожне яблуко на дві частини і видаляємо з них серцевину з кісточками, а також плодоніжкою. Після цього нарізуємо половинки плодів великими скибочками завтовшки в 1,5-2 сантиметри, ставимо на кухонний стіл інші інгредієнти, які знадобляться для приготування напою, і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: варимо компот з яблук і абрикос.
Компот з яблук і абрикос

Вливаємо в глибоку каструлю потрібну кількість очищеної води. Туди ж всипаємо цукровий пісок, кладемо нарізані фрукти і ставимо все на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо його на середній рівень. Потім, використовуючи шумівку, знімаємо з поверхні булькаючої рідини тонкий шар сірої пінки і варимо компот 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною кухонною ложкою.
Потім вимикаємо плиту, прикриваємо каструлю кришкою, так щоб залишилася невелика щілина, і настоюємо напій 2-3 години або залишаємо його у такому вигляді до повного охолодження. Через потрібний час за допомогою ополоника переливаємо його в карафу або глек, за бажанням охолоджуємо в холодильнику або сервіруємо відразу.

Крок 3: подаємо компот з яблук і абрикос.
Компот з яблук і абрикос

Компот з яблук і абрикос подають в теплому або охолодженому вигляді або кімнатної температури. Його сервірують в графині, глеку або порціями в чашах, а також келихах. Дуже часто напій проціджують через сито з дрібною сіткою, щоб позбавитися від відварених фруктів. В даному випадку їх теж виставляють на стіл на окремому десертному блюді або тарілці, а поруч кладуть чайні ложечки, за допомогою яких дуже зручно насолоджуватися цією смакотою! Швидко і корисно!
Смачного!

Поради:
- з вказаної кількості продуктів виходить злегка кислуватий компот, якщо любіть солодші напої, покладіть більше цукру;

- дуже часто в такий компот додають трохи меленої кориці, імбиру або ванільного цукру, ці спеції надають йому деякий пікантний присмак і насичений аромат;

- за бажанням набір фруктів можна доповнити грушею, сливою або персиком.

Категория: Рецепты / Напої / Компоти



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Компот з яблук і абрикос"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.