» » » » Компот з яблук з апельсинами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Компот з яблук з апельсинами"

Автор: Yarmarok от 10-02-2016, 19:02, посмотрело: 302

Компот з яблук з апельсинами

Компот з яблук з апельсинами - це вітамінний бум! Його божественний, дуже насичений кисло-солодкий присмак змусить просити добавки, а багатий аромат заповнить кожен куточок вашого будинку, навіваючи прекрасний настрій. Такий напій можна готувати круглий рік, особливо він корисний в зимовий час, коли організм потребує вітамінів і корисних кислот!
Інгредієнти:
Вода очищена 2 літри
Апельсин 330 грам
Яблуко 300 грам
Цукор 7 столових ложок або за смаком
Імбир сухий мелений 1 грам або за смаком і бажанням

Інвентар:
Мірна склянка для води
кухонні ваги
кухонний ніж
обробна дошка - 2 штуки
плита
каструля з кришкою (місткість 3 літри)
столова ложка
дерев'яна кухонна ложка
ополоник
склянка
чашка або інший посуд для сервіровки.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Компот з яблук з апельсинами

Спершу готуємо фрукти, промиваємо яблука під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, гострим кухонним ножем розрізаємо кожне на 2 половинки, видаляємо з них серцевину з насінням і плодоніжку. Після цього за бажанням знімаємо з плодів шкірку і нарізаємо частини яблук скибочками або шматочками довільної форми завтовшки в 1 сантиметр.
Апельсини очищаємо від шкірки, так щоб на м'якуші не залишилося білих волокон, кладемо цитрус на чисту обробну дошку і нарізуємо кільцями, півкільцями, кубиками або просто розбираємо його на часточки. Також ставимо на кухонний стіл інші інгредієнти, які знадобляться для приготування компоту, і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: готуємо компот з яблук з апельсинами.
Компот з яблук з апельсинами

Ставимо на середній вогонь каструлю з очищеною водою і доводимо її до кипіння. Як тільки рідина почне булькати, всипаємо туди цукровий пісок і чекаємо 2-3 хвилини, поки він розчиниться. Далі відправляємо в каструлю нарізані яблука і апельсини. Знову доводимо все до кипіння і варимо компот 4-5 хвилин. Потім додаємо в нього сушений мелений імбир, використовуючи дерев'яну ложку, перемішуємо все до однорідної консистенції і вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою, так щоб залишилася невелика щілина, і даємо компоту настоятися 30-40 хвилин. Після цього напій можна дегустувати або поставити його в холодильник на пару годин і тільки потім сервірувати.

Крок 3: подаємо компот з яблук з апельсинами.
Компот з яблук з апельсинами

Компот з яблук з апельсинами подається в теплому або охолодженому вигляді або кімнатної температури. За допомогою ополоника його розливають по склянках або чашах і за бажанням відправляють в кожну декілька шматочків відварених фруктів, а поруч кладуть чайну ложечку, щоб було зручно смакувати цю смакоту! Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- замість сушеного меленого імбиру можна використати приблизно 20 грам свіжого, подрібненого на дрібній терці, але його потрібно класти в каструлю за хвилину до закінчення варіння компоту;

- дуже часто замість імбиру в напій додають корицю або ванільний цукор;

- тим же способом можна готувати яблучний компот з будь-якими цитрусами: мандаринами, лимоном, лаймом, грейпфрутом, але в цьому випадку кількість цукру варто регулювати залежно від кислотності фруктів;

- за бажанням настояний напій можна процідити через сито, а відварені фрукти сервірувати на окремій тарілці, утилізувати або використати під начинку для здобної або пісочної випічки.


Категория: Рецепты / Напої / Компоти



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Компот з яблук з апельсинами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.