» » » » Панна котта класична

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Панна котта класична"

Автор: Psitron от 17-02-2016, 23:37, посмотрело: 635

Панна котта класична

Якщо ви великий ласун і дуже любите радувати себе і своїх домашніх різними солодощами, то ця стаття призначена саме для вас. Адже вас напевно зацікавить ніжна, буквально тане в роті панна котта класична. Це приголомшливий італійський десерт, який на подив легко готується і ще легше з'їдається. А ще ці ласощі не важко приготувати навіть починаючим кулінарам, але результат буде просто приголомшливий.
Інгредієнти для приготування панни Котта класична:

Вершки жирні (30-36%) 400 мілілітрів
Молоко 125 мілілітрів
Цукор 150 грам
Желатин листової 6 грам

Інвентар:

Каструля з товстим доном
Глибоке блюдо
Дрібне ситечко
Невелика миска
Ополоник
Формочки
Дерев'яна ложка

Приготування панни Котта класична:

Крок 1: Замочуємо желатин.

Панна котта класична

Для початку потрібно підготувати листовий желатин, для цього покладіть його в невелику, але глибоку тарілку і залийте прохолодною кип'яченою водою. Після чого залиште його на деякий час, давши тим самим разбухнути. Важливо: кількість води і потрібний час має бути написано на упаковці желатину. А поки переходите до наступного кроку.

Крок 2: Варимо вершки.

Панна котта класична

У чисту каструлю з товстим дном влийте вершки, додайте до них молоко і поставте все на вогонь. Як тільки суміш розігріється, висипте в неї цукор і продовжуйте готувати на середньому вогні весь час помішуючи. Зняти варену молочно-вершкову суміш з вогню потрібно зразу ж як тільки вона закипить. Але будьте уважні, прослідкуйте, щоб весь цукор розчинився без залишку.

Крок 3: Готуємо десерт.

Панна котта класична

Знявши з вогню варені вершки з молоком і цукром, перелийте їх в глибоку миску. Тепер злийте з желатину зайву воду, відіжміть його і додайте в суміш. Ретельно перемішайте, щоб все розтануло без залишку. Але після все одно краще процідити все через дрібне сито, щоб в готовому десерті не були навіть найдрібніші грудочки желатину і пінки. Остудіть отриману суміш до кімнатної температури і переходите до наступного кроку.

Крок 4: Формуємо десерт.

Панна котта класична

Варену вершкову суміш розлийте по підготовленим формочках. Ви так само можете використовувати спеціальні келихи для десерту і згодом можете діставати панна котта з них. У будь-якому випадку, розлиту по формах масу відправляйте в холодильник охолоджуватися на 12 годин до повного загустіння.
Панна котта класична

Після потрібного часу вершки загуснуть завдяки желатину і ви зможете приступити до подачі десерту на стіл. Для того щоб вийняти панна котта з формочок, просто опустіть їх в гарячу воду дном вниз на кілька секунд, після чого накрийте блюдом і різко переверніть, витрушуючи десерт. Ось і все, тепер готове ласощі можна подавати на стіл.

Крок 5: Подаємо панна Котта.

Панна котта класична

Класична панна котта подається обов'язково з різними Топпінг або свіжими фруктами і ягодами. Можна, наприклад, приготувати полуницю в цукровому сиропі і, почекавши трохи, поки сироп охолоне, викласти ягоди зверху і страви по колу, в якому ви будете подавати десерт. А в якості напою виберіть несолодкий чай або каву. Сподіваюся, ваші ласуни і ви оціните це ніжну вершкову страву, приготовану за класичним італійським рецептом.
Смачного!

Поради до рецепту:

- У деяких рецептах замість желатину використовується агар-агар, але уважно вивчіть інструкцію на упаковці і строго їй слідуйте в процесі приготування.

- Ви можете так само приготувати листкову панна котту, але наступний шар потрібно наливати не раніше, ніж попередній загусне.

- Найкраще панна-котта поєднується з карамельним і ягідним сиропом.

Категория: Рецепты / Десерти / Панакота



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Панна котта класична"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.