» » » » Панна котта

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Панна котта"

Автор: Psitron от 18-02-2016, 11:26, посмотрело: 537

Панна котта

Панна котта - вершковий десерт, рецепт який був винайдений в місті П'ємонт, що знаходиться на північному заході Італії і оточений хребтами Альп. Назва цієї страви перекладається як "варені вершки", відповідно готується воно з вершків, желатину і цукру з використанням різних додаткових смакових добавок. Але щоб поласувати цим італійським десертом, не обов'язково терміново брати відпустку і мчати за тридев'ять земель кудись в далеку Європу, адже ви легко можете приготувати його самостійно, покинувши рідну кухню хіба що за тим, щоб сходити до найближчого магазину за всіма необхідними інгредієнтами. Що ж, всі інгредієнти напоготові, необхідний посуд теж, тоді посміхніться, закатати рукава і беріться за створення солодкого шедевра.
Інгредієнти для приготування панни котта:

Вершки 35% жирності 500 мілілітрів
Цукрова пудра 50 грам
Листовий желатин 3 пластинки
Ваніль 1 стручок
Для прикраси: карамельний сироп 150 грам

Інвентар:

Каструля - 2 штуки,
Глибока металева миска,
Дрібне сито,
Дерев'яна ложка,
Формочки (можна замінити пластиковими стаканами),
Кухонний ніж.

Приготування панна котта:

Крок 1: замочуємо желатин.

Панна котта

Перед початком готування потрібно розмочити желатин. Для цього в сотейнику або чайнику заздалегідь закип'ятіть води і налийте її в миску, остудіть до кімнатної температури, а потім викладіть туди пластинки желатину. Все, тепер потрібно почекати поки цей інгредієнт набрякне.
Важливо: найкраще ознайомиться з докладною інструкцією на упаковці желатину і виконувати всі дії з нею відповідно.

Крок 2: варимо вершки.

Панна котта

Вилийте вершки в каструлю і нагрівайте їх на середньому або повільному вогні, але не доводите до кипіння.
Поки вершки нагріваються, розріжте стручок ванілі і вийміть з нього все насіння.
Тепер в вершки додайте ваніль і висипте цукрову пудру. Розмішайте суміш віночком, щоб перемішати всі інгредієнти і розчинити цукор.

Крок 3: додаємо желатин.

Панна котта

Як тільки цукрова пудра розчиниться, а це майже відразу, додайте в вершкову суміш желатин і зніміть все з вогню. Перемішайте гарненько ще раз і залиште вершки остигати до кімнатної температури.

Крок 4: розливаємо по формах.

Панна котта

Тепер суміш для приготування панна Котта потрібно процідити, щоб видалити ваніль та інші непотрібні нам включення з десерту. Для цього скористайтеся дрібним ситом і перелийте крізь нього вершкову суміш з каструлі відразу в форми.
Форми можуть бути будь-якого розміру. Це може бути одна велика форма або кілька маленьких, все залежить від того, який зовнішній вигляд готового десерту ви хочете отримати в результаті.
Як тільки вершкова суміш розлита, поставте її остуджувати і застигати в холодильник на 3-4 години до повної готовності. В результаті у вас повинен вийти ніжний желейний десерт молочно-білого кольору з ароматом ванілі і смаком варених вершків. Але ви можете використовувати і інші добавки, і навіть приготувати листкові ласощі, для цього в форму виливайте один шар за іншим, але тільки після того, як попередній загусне. Якщо ви хочете додати ягоди або фрукти, то просто викладіть їх на дно форми або занурте після того, як десерт трохи охолоне.

Крок 5: подаємо італійський десерт панна Котта.

Панна котта

Готовий десерт панна Котта можна подавати вийнявши з форми або прямо в ній. Прикрасьте його, поливши зверху карамельним сиропом. Їдять ці італійські ласощі чайними ложками. Насолоджуйтеся смаком справжньої європейської солодощі не покидаючи рідних стін. Але будьте обережні, адже ця страва дуже калорійна. І, звичайно ж, такий десерт можна і навіть потрібно подавати на святковий стіл, воно приємно здивує присутніх за ним гостей.
Приємного апетиту

Поради до рецепту:

- Щоб легше витягти готовий десерт з формочок, опустіть їх ненадовго, буквально на пів хвилини в гарячу або теплу воду, а потім накрийте блюдцем і переверніть.

- Використовуйте різні топпинги, а не тільки карамельний сироп. Панна котта так само відмінно поєднується з кислими ягодами, різними фруктами і цитрусовим соком.

- Готовий десерт дуже добре зберігається в холодильнику, близько 2-3 днів, так що ви можете приготувати його заздалегідь і не боятися, що зробили дуже багато.

Категория: Рецепты / Десерти / Панакота



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Панна котта"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.