» » » » Йогуртова панакота з ягідним соусом

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Йогуртова панакота з ягідним соусом"

Автор: Psitron от 18-02-2016, 18:19, посмотрело: 565

Йогуртова панакота з ягідним соусом

Ніжність цього десерту підкорить вас з першого шматочка, а простота приготування сподобатися вам на стільки, що ви здивуєтеся і зрозумієте, що знайшли найпрекраснішу і швидку в приготуванні солодку страву! Йогуртова панакота з ягідним соусом - це диво, від якого просто неможливо відмовитися!
Інгредієнти для приготування йогуртової панни котта з ягідним соусом:

Для панна котто:

Йогурт без наповнювача (від 1 до 5% жирності) 500 мілілітрів
Вершки від 25 до 38% жирності 180 мілілітрів
Цукор коричневий 2 столові ложки
Пудра цукрова 2 столові ложки
Желатин в пластинах 12 грам
Вода чиста дистильована (кип'ячена і охолоджені) 125 мілілітрів
Для ягідного соусу:
ягоди заморожені (будь-які) 300 грам
лимон половина
Цукор коричневий - 2 столові ложки
Розмарин гілочки (за бажанням) 1-2 штуки
Вода чиста дистильована 2 столові ложки

Інвентар:

Миски Каструля
Столова ложка
Плита Віночок
Кухонний рушник
Блендер
Скляний стакан
Сотейник
Паперові рушники
Ніж для цедри
Глибока тарілка
Сито з дрібною сіткою
Чайна ложка
Десертна тарілка

Приготування йогуртової панни котта з ягідним соусом:

Крок 1: замочуємо желатин.

Йогуртова панакота з ягідним соусом

У невелику миску влийте потрібну кількість заздалегідь прокип'яченої, чистої дистильованої води. Видаліть з желатину харчову плівку і замочіть його в холодній воді до повного пом'якшення і розбухання. На цей процес піде приблизно 10 хвилин. З морозильної камери дістаньте потрібну кількість будь-яких ягід, покладіть їх у глибоку миску і дайте їм злегка підтанути, можна не до кінця.

Крок 2: готуємо панна котту.

Йогуртова панакота з ягідним соусом

Візьміть невелику каструлю, влийте в неї 60 мілілітрів вершків і додайте до них 2 столові ложки коричневого цукру. Поставте ємність, на плиту, включену на середній рівень, і прогрівайте інгредієнти до повного розчинення цукрових крупинок, помішуючи рідину віночком. Потім, зніміть каструлю з плити, допомагаючи собі кухонним рушником.
Йогуртова панакота з ягідним соусом

Тепер опустіть в гарячі вершки набряклий желатин і, збиваючи інгредієнти віночком, доведіть їх до однорідної, гладкої текстури без грудок. Потім туди ж введіть потрібну кількість йогурту, продовжуючи збивати масу віночком до однорідності. Приблизно через 3 - 4 хвилини інтенсивного збивання відставте каструлю в сторону .
Йогуртова панакота з ягідним соусом

В чашу блендера влийте 120 мілілітрів вершків і збийте їх протягом 1 - 2 хвилин. Потім продовжуючи збивати поступово додайте до вершків потрібну кількість цукрової пудри. Перемішуйте інгредієнти, поки вершки не збільшаться у розмірі хоча б в 1 раз, на цей процес піде приблизно 5 - 7 хвилин.
Йогуртова панакота з ягідним соусом

Отриману збиту масу з'єднайте з йогуртовій масою і перемішайте їх віночком до однорідної текстури. Дійте дуже обережно так, щоб вершки не осіли.
Йогуртова панакота з ягідним соусом

Потім перелийте суміш в глибокі скляні стакани або будь-які інші форми. Для більш красивої подачі ви можете використовувати кілька форм з рельєфною поверхнею, різного діаметру, наприклад піали. Поставте панна котта в холодильник на 40 хвилин для того, щоб маса згустилася і стала більш щільною.

Крок 3: готуємо ягідний соус.

Йогуртова панакота з ягідним соусом

Ну, а поки застигає ваша панна Котта, приготуйте ягідний соус. У сотейник покладіть необхідну кількість вже злегка підталих ягід, вони можуть бути будь-якими, наприклад малина, полуниця, вишня, чорниця або ягідне асорті, тобто всього по трохи. Потім слідом за ягодами відправте в ємність потрібну кількість цукрового піску.
Йогуртова панакота з ягідним соусом

Промийте під проточною водою лимон, обсушити його паперовими кухонними рушниками. Зніміть з половини лимона цедру, спеціальним ножем прямо в сотейник до решти інгредієнтів. Туди ж влийте 2 столові ложки чистої дистильованої води і покладіть гілочку розмарину, за бажанням можете залишити пару листочків для прикраси. Поставте сотейник на плиту, включену на середній рівень, дайте масі дійти до кипіння, прикрутіть температуру плити на низький рівень і варіть соус, помішуючи столовою ложкою до повного розчинення і легкого згущення.
Йогуртова панакота з ягідним соусом

Ви будите спостерігати, як цукрові крупинки таять і ваш соус ставати все більш насиченою і більш насиченою, але це ще не кінцевий результат. Для початку виловіть з соусу кілька цілих вже німого проварених ягід, відкладіть їх в окрему піалу і залиште її в сторону, ці ягідки знадобляться вам для прикраси. Решту масу розбийте і пам'ятайте ложкою, для того щоб ягоди пустили більше соку і соус став більш гущі. Після 10 хвилин легкого кипіння на слабкому вогні соус буде готовий. соус в ситі
Над глибокою тарілкою встановіть сито з дрібною сіткою і процідіть через нього ароматну, ягідну масу, допомагаючи собі столовою ложкою. соус в тарілці
Готовий соус остудіть до кімнатної температури.
Йогуртова панакота з ягідним соусом


Крок 4: доводимо страву до повної готовності.

Йогуртова панакота з ягідним соусом

По закінченню 40 хвилин ваш десерт вже застигне, а соус охолоне до потрібної температури. Допомагаючи собі чайною ложкою, полийте солодкої ягідної масою панна котту, яку будете залишати в скляних келихах. Частина соусу залиште для оформлення панна котто, яка залишилася у вас в глибоких піалах. панна котта Закип'ятіть пів каструлі звичайної проточної води, зніміть ємність з плити і поставте на кухонний стіл. Притримуючи піалу з панна Котта рукою, опустіть її на половину в окріп і потримайте в гарячій воді 30 - 40 секунд. Після накрийте піалу плоскою десертною тарілкою і, притримуючи її рукою, відразу переверніть догори дном так щоб піала з десертом залишилася на тарілці. Акуратно зніміть піалу з панна котто, підчепивши її кінчиком ножа і після притримуючи руками. Десерт залишиться на тарілці, полийте його зверху соусом і оформите ягодами, які ви заздалегідь відклали для прикраси. За бажанням у вигляді доповнення зверху на ваше ароматне виріб покладіть пару листочків розмарину.

Крок 5: подаємо йогуртну панна котту з ягідним соусом.

Йогуртова панакота з ягідним соусом

Йогуртова панна котта з ягідним соусом подається в холодному вигляді. Є кілька варіантів подачі цієї солодощі, можна попередньо залити панна котту в скляні фужери або ємність і після полити ягідним соусом. Або можна оформити панна котту на десертній тарілці, попередньо видаливши її з форми і вже після, доповнити десерт соусом і ягодами, все залежить від вашого бажання і фантазії. Це чудове блюдо буде прекрасним доповненням до святкового солодкого столу. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!

Поради до рецепту:

- - Під час прогрівання вершків з цукром можете додати в масу рідкий ванільний екстракт, пакетик ванільного екстракту або ванілін на кінчику ножа. Ця спеція доповнить аромат готового десерту. Якщо ви будьте використовувати чистий ванілін, будьте обережні, у великих кількостях ця спеція дає гіркоту!

- - Під час приготування ягідного соусу в нього можна додати трохи крохмалю, цей інгредієнт зробить ягідну масу гущу.

- - Якщо для приготування соусу ви використовуєте дуже солодкі ягоди, можете трохи підкислити рідку масу лимонним соком.

Редактировал: Psitron по причине: виправлення не виявлених раніше помилок

Категория: Рецепты / Десерти / Панакота



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Йогуртова панакота з ягідним соусом"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.