» » » » Лимонно-банановий крем

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Лимонно-банановий крем"

Автор: Yarmarok от 22-02-2016, 23:38, посмотрело: 437

Лимонно-банановий крем

Лимонно-банановий крем - це легкий і дуже смачний десерт, яким із задоволенням поласують ваші улюблені ласуни. Його ніжна текстура і неймовірно приємний аромат принесуть вам незабутню насолоду. Але найголовніше, що цю смакоту можна подати як окреме блюдо або доповнити цим ароматним кремом будь-яку випічку!
Інгредієнти:
Яйце куряче 3 штуки (велике)
Сік лимонний третина склянки
Цукор 150 грам
Олія вершкова 55 грам
Цедра лимонна 1 столова ложка
Банан 1 штука

Інвентар:
Глибока термостійка миска з кришкою (для мікрохвильової печі)
ніж
мікрохвильова піч
кухонний рушник
паперові кухонні рушники
сито з дрібною сіткою
маленька піала
склянка (місткість 250 мілілітрів)
терка (дрібна)
блендер
глибока миска
міксер
поліетиленова харчова плівка
столова ложка
креманка.

Приготування

Крок 1: приготуємо вершкове масло.
Лимонно-банановий крем

Беремо глибоку миску, призначену для використання в мікрохвильових печах, кладемо в неї заздалегідь розрізане на дрібні шматочки вершкове масло. Ставимо ємність з олією в мікрохвильову піч, накриваємо її спеціальною захисною кришкою і виставляємо час на 10 - 20 секунд. Після закінчення певного часу таймер мікрохвильової печі відключиться, оповіщаючи про це характерним клацаючим або дзвінким звуком. Допомагаючи собі кухонним рушником, дістаємо з мікрохвильової печі гарячу миску, ставимо її на стільницю і остуджуємо вершкове масло до кімнатної температури.

Крок 2: приготуємо лимон.
Лимонно-банановий крем

Поки остигає олія, промиваємо під холодною проточною водою один лимон і сушимо його паперовими кухонними рушниками від надлишків вологи. Після, за допомогою дрібної терки, знімаємо з нього 1 столову ложку цедри і кладемо жовту шкірку в маленьку піалу. З лимонної м'якоті видавлюємо третину склянки соку - це приблизно 80 мілілітрів. Цедру, що залишилася, і м'якоть цитруса можна використати для приготування будь-яких інших смачних блюд.

Крок 3: приготуємо банан.
Лимонно-банановий крем

Потім знімаємо з банана шкірку, ламаємо його м'якоть на дрібні шматочки і укладаємо їх в чисту чашу блендера. Включаємо кухонний прилад на найвищу швидкість і подрібнюємо фрукт до кашоподібної консистенції. На цей процес піде не більше 1 хвилини. Залишаємо бананове пюре в чаші і приступаємо до наступного кроку.

Крок 4: збиваємо яйця з цукром.
Лимонно-банановий крем

У чисту глибоку миску забиваємо курячі яйця без шкаралупи. Туди ж всипаємо потрібну кількість цукрового піску. Ставимо миску з продуктами під лопаті міксера і включаємо кухонний прилад на середню швидкість. Збиваємо яйця з цукром до повного розчинення цукрових крупинок. Приділяємо цьому процесу 7 - 10 хвилин, за цей час об'єм маси в мисці збільшиться в один раз.

Крок 5: доводимо крем до повної готовності.
Лимонно-банановий крем

Тепер беремо сито з дрібною сіткою і проціджуємо через нього збиту яєчну масу прямо в миску із захололим вершковим маслом. У цю ж ємність вливаємо лимонний сік, додаємо цедру і бананове пюре.
Лимонно-банановий крем

Перемішуємо усі інгредієнти столовою ложкою до однорідної консистенції і ставимо миску з майже готовим кремом в мікрохвильову піч. Включаємо режим "розігрівання" на 1 хвилину. Через час мікрохвильова піч відключиться, відкриваємо її дверці і збиваємо крем вінчиком до однорідності.
Лимонно-банановий крем

Знову закриваємо мікрохвильову піч і виставляємо той же режим на 1 хвилину. Через час знову збиваємо крем. Повторюємо цей процес ще 2 - 3 рази, до того моменту, поки маса в мисці не загусне.
Лимонно-банановий крем

Після видаляємо миску з мікрохвильової печі, ставимо її на стільницю і остуджуємо крем до кімнатної температури. Потім затягуємо місткість поліетиленовою харчовою плівкою і охолоджуємо лимонно-бананову масу в холодильнику впродовж 30 - 40 хвилин.

Крок 6: подаємо лимонно-банановий крем.
Лимонно-банановий крем

Лимонно-банановий крем подають кімнатної температури або в охолодженому вигляді. Його розливають по креманкам або десертних тарілках. І сервірують разом з будь-якою солодкою випічкою або хлібом. За бажанням цим смачним кремом можна прошаровувати торти, рулети, піроги або наповнювати їм кекси, пампушки і тістечка. Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- Крем можна варити на плиті в казані, але при цьому його потрібно постійно помішувати вінчиком для того, щоб маса не підгоріла.

- За бажанням до усіх змішаних інгредієнтів можна додати за смаком ванільний цукор або корицю.

- Яйця і цукор можна збити вінчиком.

- Банан можна натерти на дрібній терці.

- Замість натурального лимонного соку можна використати концентрований лимонний сік.

Категория: Рецепты / Десерти / Креми



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Лимонно-банановий крем"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.