» » » » Зефіровий крем

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Зефіровий крем"

Автор: Yarmarok от 23-02-2016, 23:55, посмотрело: 497

Зефіровий крем

Дуже часто ми замислюємося про універсальний чудовий крем, який можна використати у будь-якому десерті і повірте, такий є і це - Зефіровий крем! Багатогранне диво кулінарії приведе вас в повне захоплення своєю простотою приготування, а також неймовірно приємним смаком і ароматом!
Інгредієнти:
Желатин 20 грам
Цукор 50 грам
Яйце куряче 1 штука
Ванілін 1 щіпка
Молоко цілісне пастеризоване 50 мілілітрів
Сік лимонний концентрований 1 чайна ложка
Вода чиста (кип'ячена і охолоджена) 50 мілілітрів
Сода харчова 1 щіпка
Сіль щіпка

Інвентар:
Глибока піала
чайна ложка
кухонні ваги
столова ложка
сотейник
плита
ніж
глибока миска
міксер.

Приготування

Крок 1: настоюємо желатин.
Зефіровий крем

Беремо глибоку піалу і всипаємо в неї гранули желатину, усього потрібно 20 грам. Туди ж вливаємо 50 мілілітрів незбираного пастеризованого молока і 50 мілілітрів чистої, заздалегідь кип'яченої води. Рідини мають бути кімнатної температури. Перемішуємо столовою ложкою до однорідності, ставимо миску убік і настоюємо желатин впродовж 1 години, за цей час він розбухне і пом'якшиться.

Крок 2: розчиняємо желатин.
Зефіровий крем

Після закінчення потрібного часу переливаємо набряклий желатин разом з рідиною в невеликий сотейник і ставимо на плиту, включену на маленький рівень. Коли суміш трохи нагріється додаємо в сотейник 1 щіпку ваніліну. Увага! з цими прянощами будьте обережні, у великій кількості вона може дати неприємну гіркоту, цілком вистачить ваніліну на кінчику ножа! Безперервно помішуючи желатинову масу столовою ложкою, доводимо її до однорідності, тобто до повного розчинення цукрових крупинок і гранул желатину.
Як тільки на поверхні рідкої суміші з'являться перші бульбашки, знімаємо сотейник з плити, ставимо його на стільницю і даємо желатину, що розчинився, трохи остигнути, бажано щоб він був теплий, але не гарячий!

Крок 3: приготуємо яйця.
Зефіровий крем

Поки остигає желатин, приступаємо до підготовки яєчних білків. За допомогою кухонного ножа розбиваємо 1 куряче яйце на 2 половинки. Відділяємо жовток від білку і розкладаючи їх по окремих посудинах. Миску з білками ставимо під лопаті міксера, а жовток використовуємо для приготування інших не менш смачних страв.

Крок 4: збиваємо яєчні білки.
Зефіровий крем

Включаємо міксер на середню швидкість і збиваємо білки впродовж 4 - 5 хвилин до легкої піни. Потім не вимикаючи кухонний прилад, вводимо в цю ж ємність 50 грам цукрового піску, щіпку солі і продовжуємо збивати білки до повного розчинення цукрових крупинок на середній швидкості. На це піде ще 4 - 5 хвилин. Поступово у міру згущування білкової маси, збільшуємо обороти кухонного приладу до самого максимуму. Приділяємо процесу збивання ще 10 хвилин або змішуємо до того моменту, поки білок не прийме текстуру густої, стійкої піни.

Крок 5: доводимо крем до повної готовності.
Зефіровий крем

Коли білки приймуть потрібну текстуру, вводимо в миску теплу желатинову суміш і збиваємо ще 10 хвилин.
Зефіровий крем

Потім не зупиняючи міксер, додаємо в миску 1 щіпку харчової соди, збиваємо масу 2 хвилини, додаємо 1 чайну ложку концентрованого лимонного соку і збиваємо білки ще 5 хвилин. У результаті повинна вийти стійка, пишна, густа, глянцева піна.
Зефіровий крем

Крем готовий, тепер діємо за бажанням, якщо ви приготували його для прошарку тортів, тістечок, а також будь-якої іншої випічки, тоді крем варто використати в теплому вигляді. А якщо ви хочете посмакувати ніжним, не сухим зефіром, тоді можна за допомогою кондитерського мішка з будь-якою насадкою сформувати невеликі цукерочки і охолодити їх в холодильнику.

Крок 6: подаємо зефіровий крем.
Зефіровий крем

Зефіровий крем - це ніжна радість для усієї сім'ї. Його використовують в теплому або охолодженому вигляді, перший варіант підходить для прошарку борошняних десертів.
Зефіровий крем

А другий частіше застосовують для того, щоб створити прикраси для тортів або смакують їм у вигляді захололого ніжного тягучого зефіру. Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- Замість концентрованого лимонного соку можна використати натуральний лимонний сік зі свіжого цитруса. Дуже часто його замінюють лимонною кислотою або фруктовими, а також ягідними джемами, які мають приємну кислинку.

- Молоко можна замінити чистою водою або навпаки.

- Замість цукру можна використати цукрову пудру.

- Замість ваніліну можна використати рідку ванільну есенцію або ванільний цукор.

Категория: Рецепты / Десерти / Креми



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Зефіровий крем"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.