» » » » Класичний вершковий пудинг

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Класичний вершковий пудинг"

Автор: Yarmarok от 24-02-2016, 20:03, посмотрело: 539

Класичний вершковий пудинг

Класичний вершковий пудинг - це досконалий, легкий, майже небесний десерт, яким можуть насолоджуватися усі без виключення. Це солодке блюдо джерело кальцію і інших не менш корисних речовин, воно принесе вам і вашим близьким людям масу задоволення, а також приємні хвилинки насолоди!
Інгредієнти:
Желатин 35 грам
Сметана 1 склянка
Цукор пісок 2/3 склянки
Вершки 25-30% жирності 2 склянки
Цукор ванільний 1 чайна ложка
Олія рослинна рафінована 2-3 столових ложки
Вода чиста дистильована (кімнатної температури) 1/4 склянки

Інвентар:
Склянка - 5 штук
столова ложка
глибока тарілка
чайна ложка
глибокий сотейник
вінчик
обробна дошка
сито з дрібною сіткою
глибока миска
поліетиленова харчова плівка
холодильник
ніж
десертна тарілка.

Приготування

Крок 1: приготуємо желатин.
Класичний вершковий пудинг

Беремо глибоку тарілку, всипаємо в неї желатин і заливаємо його 1/4 склянки чистої дистильованої води кімнатної температури. Перемішуємо столовою ложкою, доводячи желатин майже до повного розчинення крупинок. Після ставимо місткість убік і даємо желатину настоятися впродовж 10 - 15 хвилин. За цей час змащуємо 250 громові склянки невеликою кількістю рафінованої рослинної олії, на кожну місткість потрібно буквально 2 - 3 краплі жиру.

Крок 2: приготуємо сметану і цукор.
Класичний вершковий пудинг

Також доки настоюється желатин, беремо глибокий сотейник, вливаємо в нього 1/2 склянки сметани і ставимо місткість на плиту, включену на середній рівень. Приблизно через 1 хвилину, коли молочний продукт злегка нагріється, додаємо в сотейник потрібну кількість цукрового піску. Доводимо масу до кипіння і повного розчинення цукрових крупинок, безперервно помішуючи вінчиком. На цей процес піде не більше 1 - 2 хвилин. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо сотейник з плити. Даємо солодкій сметанній масі злегка остигнути.

Крок 3: змішуємо усі інгредієнти.
Класичний вершковий пудинг

Тепер беремо сито з дрібною сіткою і проціджуємо через нього розведений желатин прямо в сотейник з теплою сметаною, таким чином, ми позбавляємося від шматочків желатину, які не розчинилися. Відразу перемішуємо цих 2 суміші вінчиком до однорідності. Потім в окрему глибоку миску вливаємо 2 склянки вершків, залишені пів склянки сметани, всипаємо 1 чайну ложку ванільного цукру і збиваємо ці продукти до розчинення ванільних цукрових крупинок. Потім в цю ж суміш додаємо захололу сметанну масу з желатином і повторно змішуємо вінчиком до однорідності і легкості впродовж 2 - 3 хвилин.

Крок 4: доводимо десерт до повної готовності.
Класичний вершковий пудинг

Розливаємо ароматну вершкову масу в склянки. Потім затягуємо кожну місткість поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 - 4 години, а краще на усю ніч. Після закінчення потрібного часу або за 10 - 15 хвилин до подання, дістаємо склянки з пудингом з холодильника, видаляємо харчову плівку і оформляємо десерти на свій смак, наприклад збитими вершками. За бажанням цю солодку страву можна подати на тарілках, для цього по черзі проводимо вістрям ножа між пудингами і боками склянок, перевертаємо місткості на тарілки і легко видаляємо їх із застиглих десертів.

Крок 5: подаємо класичний вершковий пудинг.
Класичний вершковий пудинг

Класичний вершковий пудинг подається в охолодженому вигляді. Подання цієї солодкої страви залежить від вашого бажання, його можна піднести у формах, в яких він остуджувався або розкласти пудинги порціями по десертних тарілках. У вигляді оформлення до цієї смакоти можна запропонувати сиропи будь-якого виду, варення, джеми, згущене молоко, свіжі або консервовані ягоди, фрукти, а також розтоплений і злегка охолоджений шоколад. Насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- Замість ванільного цукру можна використати рідкий ванільний екстракт.

- За бажанням 1 склянку сметани можна замінити 1 склянкою рідких вершків.

- Замість соняшникової рафінованої олії можна використати оливкову, яке не має такого явно вираженого аромату соняшників або кукурудзяну олія, яка дуже часто використовується у випічці і має приємний запах.

- Видалити пудинг з піал можна зручнішим способом, під час якого в десятки разів зменшиться відсоток ушкодження десерту і це пароводяна баня. Просто по черзі опустіть склянки в окріп так, щоб вода не залилася в ємності. Потримайте їх в гарячій воді 30 - 40 секунд, потім переверніть пудинги на десертні тарілки і видаліть місткості, вони повинні легко відійти від білосніжної маси.

- Замість звичайних скляних або фарфорових склянок можна використати пластмасові скляночки з них легше видалити пудинг після його застигання.

Категория: Рецепты / Десерти / Пудинги



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Класичний вершковий пудинг"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.