» » » » Пудинг з гарбуза

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Пудинг з гарбуза"

Автор: Yarmarok от 25-02-2016, 00:32, посмотрело: 496

Пудинг з гарбуза

Не кожен любить гарбуз у будь-якому його приготуванні, члени моїй сім'ї не виключення. Але як же я підкорила їх вишукано смачним пудингом з гарбуза. Ну, погодьтеся, хто встоїть перед ароматним, ніжним, соковитим десертом?
Інгредієнти:
Гарбуз 500 гр.
Масло вершкове 125 гр.
Борошно пшеничне в/с 250 гр.
Жовток яєчний 6 шт.
Цукор 300 гр.
Лимон 1 шт.
Імбир мелений 0,5 чайної ложки
Кориця мелена 0,5 чайної ложки
Вершки (30%) 240 мл
Коньяк 75 мл
Сіль щіпка
Цукрова пудра для посипання за смаком

Інвентар:
Форма для випічки
пароварка
терка
миска
блендер
харчова плівка
блюдо сервіровки.

Приготування

Крок 1: запікаємо гарбуз.
Пудинг з гарбуза

Насамперед беремо гарбуз, очищаємо його від шкірки, волокон і насіння, а потім нарізаємо довільними шматочками. Я готую гарбузи в пароварці, просто переклавши їх туди і поставивши на режим запікання 20 хвилин. Але якщо у вас немає пароварки, ви можете гарбуз просто відварити або запекти в духовці при температурі 150 градусів.

Крок 2: замішуємо тісто.
Пудинг з гарбуза

В цей час в мисці змішуємо борошно з маслом (заздалегідь дрібно нарубаним) і сіллю.
Пудинг з гарбуза

Потім додаємо один яєчний жовток (заздалегідь відокремлений від білку), 30 мл коньяку і трохи холодної води.
Пудинг з гарбуза

Замішуємо м'яке тісто, яке потім обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник як мінімум на півгодини.

Крок 3: готуємо гарбузову начинку.
Пудинг з гарбуза

Готовий м'який гарбуз (захололий) змішуємо у блендері з коньяком, що залишився, цукром, і спеціями і подрібнюємо його в пюре.
Пудинг з гарбуза

Потім лимон заливаємо на декілька хвилин кип'яченою водою, а потім за допомогою терки знімаємо цедру.
Пудинг з гарбуза

Додаємо її і жовтки, що залишилися, до гарбуза і заливаємо все вершками. Начинка готова!

Крок 4: готуємо пудинг з гарбуза.
Пудинг з гарбуза

Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Дістаємо з холодильника тісто. Форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні і формуючи борти. Злегка проколюємо його вилкою і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 15 - 20. Після чого заливаємо тісто начинкою і знову ставимо запікати хвилин на 30 до тих пір, поки пудинг повністю не застигне.

Крок 5: подаємо пудинг з гарбуза.
Пудинг з гарбуза

Готовий пудинг дістаємо з духовки і повністю остуджуємо. Після чого посипаємо його цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки. Заварюйте ароматний чай і звіть домочадців ласувати.
Смачного!

Поради:
- Лимон ми заливаємо окропом для того, щоб видалити усе зайве шкідливі речовини на ньому, і так цедра вийде ще ароматнішою.

- При запіканні тіста, його можна трохи присипати чистою квасолею або горохом, для того, щоб воно не піднімалося і було рівним. А потім її висипати і залити тісто начинкою.

- Якщо ви боїтеся, що тісто може пристати до форми, застеліть її пергаментним папером.

Категория: Рецепты / Десерти / Пудинги



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Пудинг з гарбуза"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.