» » » » Медове суфле з курагою

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Медове суфле з курагою"

Автор: Yarmarok от 25-02-2016, 23:56, посмотрело: 470

Медове суфле з курагою

Суфле - це страва французької кухні. Але, адже не лише французам під силу приготувати таку смачну страву, як медове суфле з курагою. Будь-яка хазяйка завжди знайде можливість порадувати близьких чим-небудь смачненьким. А ось суфле - це якраз те, чим можна почастувати друзів і точно бути упевненим в тому, що їм ця випічка припаде до смаку, адже вона така смачна, ароматна і ніжна. Тісто просто таки тане у роті, залишаючи за собою післясмак кураги, меду і спецій.
Інгредієнти:
Курага 180 грам
Білки яєчні 4 штуки
Жовтки яєчні 2 штуки
Цукор 3 столових ложки
Мед квітковий 1 столова ложка
Олія вершкова 20 грам
Спеція кориця мелена 1/2 чайних ложки
Спеція імбир мелений 1/2 чайних ложки
Спеція гвоздика сушена 2 штуки
Горіх мускатний 1 щіпка

Інвентар:
Духовка
столова ложка
чайна ложка
маленька каструля
кухонна плита
обробна дошка
ніж
блендер
глибока миска
міксер або ручний вінчик
маленька миска - 3 штуки
керамічні форми для запікання кексів
блюдце
сотейник
деко
кухонні прихватки.

Приготування

Крок 1: приготуємо спецію гвоздику.
Медове суфле з курагою

На обробну дошку викладаємо сушену гвоздику і, скориставшись руків'ям ножа, придавлюємо спецію. Після цього тим же гострим інвентарем дрібно рубаємо компонент і перекладаємо у блюдце.

Крок 2: приготуємо мед.
Медове суфле з курагою

Викладаємо мед в сотейник і ставимо місткість на вогонь менше за середній. При постійному помішуванні столовою ложкою, доводимо компонент до рідкого стану. Після цього вимикаємо конфорку, а мед відставляємо убік остигати до кімнатної температури.

Крок 3: приготуємо жовткову суміш.
Медове суфле з курагою

У вільну миску викладаємо такі компоненти, як цукор, мускатний горіх, корицю, імбир, виливаємо розтоплений мед і яєчні жовтки. За допомогою міксера або ручного вінчика збиваємо усі інгредієнти до утворення однорідної маси.

Крок 4: приготуємо курагу.
Медове суфле з курагою

Далі промиваємо курагу під проточною водою і після - викладаємо інгредієнт в невелику каструлю. Заливаємо сухофрукти звичайною холодною водою так, щоб вона повністю покривала компонент. Ставимо каструлю на середній вогонь і чекаємо, коли вода почне закипати. Відразу ж після цього робимо вогонь менше середнього і варимо курагу ще впродовж 10 хвилин. По витіканню відведеного часу вимикаємо конфорку, а рідину з інгредієнтом виливаємо через сито прямо в маленьку миску. Рідину відставляємо убік, оскільки вона нам ще може згодитися, а сухофрукти перекладаємо в чашу блендера.
Медове суфле з курагою

Курагу подрібнюємо на середній швидкості до консистенції пюре впродовж 1 хвилини. Увага: якщо пюре вийшло дуже густе, його можна розвести невеликою кількістю рідини, в якій варилася курага. Переливаємо масу з сушених абрикос в чисту миску і відставляємо убік остигати до теплого стану.
Медове суфле з курагою

У кінці акуратно вводимо в пюре жовткову суміш і добре все перемішуємо столовою ложкою або ручним вінчиком до тих пір, поки маса не стане однорідною.

Крок 5: приготуємо яєчні білки.
Медове суфле з курагою

Виливаємо яєчні білки в чисту суху миску і, скориставшись міксером або ручним віником, збиваємо компонент до утворення міцної піни.

Крок 6: готуємо медове суфле з курагою.
Медове суфле з курагою

У суміш з кураги і жовтка додаємо половину збитих білків і за допомогою вінчика добре перемішуємо компоненти. Після - додаємо частину білків, що залишилася, і знову все добре перемішуємо підручним інвентарем.
Медове суфле з курагою

Потім добре змащуємо форми для запікання вершковим маслом, не забуваючи про стінки місткостей, і присипаємо дно невеликою кількістю цукру. Скориставшись столовою ложкою, викладаємо медове суфле з курагою в керамічні форми. Місткості мають бути заповнені на 3/4 частини масою. Після цього ставимо форми для запікання в деко і наповнюємо його наполовину звичайною гарячою водою. Тим часом розігріваємо духовку до температури 180°С і ставимо запікатися страву впродовж 20 хвилин до появи на поверхні суфле золотисто-коричневого кольору.

Крок 7: подаємо медове суфле з курагою.
Медове суфле з курагою

По витіканню відведеного часу на приготування медового суфле з курагою, вимикаємо духовку, а страву дістаємо за допомогою кухонних прихваток. Відставляємо випічку на деякий час осторонь остигати до теплого стану і тільки після - можемо подавати суфле прямо в керамічних формах до столу. Суфле виходить дуже ніжне, повітряне з приємним ароматом кураги, меду і спецій. Насолоджуватися такою стравою краще всього з трав'яним чаєм або навіть просто так, без яких-небудь напоїв. Згори суфле можна полити вершками, посипати цукровою пудрою і прикрасити шматочками дрібно рубаної кураги. Смачного!

Поради:
- Якщо у вас під рукою не виявилося керамічних форм для запікання кексів, не засмучуйтеся, адже медове суфле з курагою можна приготувати і в одній великій місткості, а після запікання просто порізати її на шматочки.

- За бажанням, вже після того, як суфле охолоне, страву можна полити розтопленим шоколадом, а згори посипати кокосовою стружкою. Таким чином, страва виходить не лише дуже смачна, але і красива.

- Якщо вам незручно подрібнювати сушену гвоздику ножем на обробній дошці, тоді її можна придавити ножем, а після подрібнити в ручній ступці з допомогою товкачика.

Категория: Рецепты / Десерти / Суфле



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Медове суфле з курагою"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.