» » » » Шоколадне суфле

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Шоколадне суфле"

Автор: Yarmarok от 27-02-2016, 00:36, посмотрело: 522

Шоколадне суфле

Погодьтеся, мало, хто з нас не любить солодкості. А якщо цією солодкістю виявиться шоколад?! Хтось віддає перевагу молочному, кому то подобається класичний чорний, але усіх об'єднує одна любов до цієї екзотичної страви. Так-так, ви не недочули - саме екзотичному, адже шоколад придуманий не слов'янами, більше того плоди какао, з якого і роблять шоколад навіть не ростуть у нас. Цього разу ми з вами приготуємо страву на основі шоколаду, а саме шоколадне суфле. Нижче перераховані основні інгредієнти, які знадобляться для приготування цієї смачної страви.
Інгредієнти:
Шоколад (чорний) 100 грам
Какао (порошок) 1 столова ложка
Яйця 3 шт.
Мука (пшенична в/с) 3 столових ложки
Молоко (свіже, будь-якої жирності) 1 столова ложка
Цукровий пісок 100 грам
Олія вершкова 100 грам

Інвентар:
2 каструльки для водяної лазні (одна менше іншої)
міксер
середня терка для масла
формочки для суфле
духовка
миска для змішування інгредієнтів
столова ложка або дерев'яна лопатка
деко
холодильник.

Приготування

Крок 1: підготуємо шоколад.
Шоколадне суфле

У каструльку більше наливаємо води приблизно половину об'єму і ставимо на вогонь, нам потрібна кипляча вода. Тим часом плитку шоколаду ламаємо в руках наскільки можна дрібними шматочками і кладемо їх в другу каструльку (ту, що поменше). Вершкове масло натираємо на середній терці і додаємо до шоколаду. Краще усього використати заморожене, щоб воно не розтануло в процесі натирання. Як тільки в каструльці закипить вода - поміщаємо меншу каструльку прямо в окріп і, постійно помішуючи столовою ложкою або дерев'яною лопаткою, розтоплюємо шоколад разом з вершковим маслом. Важливо, щоб шоколад добре змішався з маслом. Як тільки маса стала однорідною - вимикаємо вогонь.

Крок 2: підготуємо інші інгредієнти.
У окремий посуд вбити три яйця і додати цукор-пісок. Міксером акуратненько перемішуємо до однорідної яєчної маси.
Шоколадне суфле

Не варто збивати, а просто гарненько перемішати. Потім додаємо по черговості какао-порошок, (перемішали), борошно (перемішали) і молоко.
Шоколадне суфле

Наступним етапом змішуємо шоколадну масу з яєчно-молочною.
Шоколадне суфле

Якщо шоколад трохи застиг - його знову можна розігріти на водяній бані.

Крок 3: готуємо суфле.
Наповнюємо форми шоколадною масою, що вийшла, приблизно на 3/4 їх об'єми. Потім поміщаємо їх в морозилку приблизно на 60 хвилин.
Шоколадне суфле

Включаємо духовку і виставляємо температуру на 170 градусів. Чекаємо, поки вона добре розігріється. Потім (за годину) виймаємо форми з холодильника, переставляємо їх на деко і поміщаємо його в розігріту духовку хвилин на 15. Дуже важливо не перепекти суфле, інакше усередині не буде напіврідкого шоколаду. Нижче на фото відмінно видно як вулканізує шоколад усередині суфле.
Шоколадне суфле


Крок 4: подаємо до столу.
Шоколадне суфле

Готове соковите суфле виймаємо з форм, перекладаємо на блюдо, поливаємо вершками і подаємо до столу! Смачного!

Поради:
- замість міксера, при належному умінні, цілком можна скористатися і звичайним вінчиком.

- також суфле можна подавати і холодним. У такому разі воно відмінно поєднується з мороженим (не шоколадним).

Категория: Рецепты / Десерти / Суфле



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Шоколадне суфле"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.