Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Салат Веселка"

Автор: RusGT от 3-01-2016, 18:27, посмотрело: 609

Салат Веселка

Всі кольори веселки і маса вітамінів і корисних речовин в одній тарілці. Хіба не дивно? Нічого складного, а в результаті виходить красиве блюдо, яке не тільки прикрасить святковий стіл, але й підніме настрій в самий звичайний день.
Інгредієнти для приготування салату Веселка:
Полуниця - 200 г
Апельсин - 200 г
Ківі - 200 г
Ананас - 200 г
Чорниця - 200 г
Виноград (темно-рожевий) - 200 г
Вершки (не менше 33%) - 200 г
Цукрова пудра - 3 ст.ложки

Інвентар:
Дошка обробна
Ніж
Дрібна тарілка - 4 шт
Миска
Міксер або віночок
Салатник - 2 шт

Приготування салату Веселка:

Крок 1: Готуємо фрукти і ягоди.
Салат Веселка

Видаліть хвостики у полуниці. Ягоди промийте під проточною водою і обсушіть. Середні і маленькі ягідки можна залишити цілими, а великі розрізати навпіл або на чотири частини. Перекладіть підготовлену полуницю в тарілку.
Салат Веселка

Апельсини добре вимийте, обсушіть і наріжте тонкими кружальцями, а потім розріжте їх на дві половинки. Перекладіть нарізані апельсини на тарілку.
Салат Веселка

Ананас можна взяти свіжий або консервований. Консервований ананас в банку покладений гуртками або невеликими шматочками. Гуртки розрізаємо на чотири частини, а шматочки використовуємо як є.

Якщо у вас свіжий ананас поступаємо таким чином: відрізаємо вершечок і денце, розрізаємо ананас навпіл і ножем зрізаємо шкірку з кожної половинки; видаляємо оченята і вирізаємо в кожній половинці серцевину; наріжте половинки ананаса і у вас вийдуть половинки гуртків.

Перекладіть підготовлений ананас на тарілку.
Салат Веселка

Ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками.
Салат Веселка

Ягоди чорниці миємо й обсушуємо, перекладаємо в салатник.
Салат Веселка

Виноград миємо, знімаємо ягоди з пензлика, обсушуємо і перекладаємо в салатник.

Крок 2: Збиваємо вершки.
Салат Веселка

Холодні вершки (відразу з холодильника) налийте в миску і начитайте збивати, підсипаючи потроху цукрову пудру. Якщо цукрової пудри немає, можна взяти цукор, але він буде довше розчинятися і можуть залишитися невеликі крупинки. Збийте вершки в густу, пишну і щільну масу.

Крок 3: Готуємо та подаємо салат Веселка.
Салат Веселка

Процес приготування салату безпосередньо пов'язаний з моментом подачі. Візьміть столові тарілки і на кожну викладайте по рядах підготовлені фрукти і ягоди: червоний - полуниця, оранжевий - апельсин, жовтий - ананас, зелений - ківі, блакитний і синій - чорниця, фіолетовий - виноград. Вершки покладіть в невеликій салатник і поставте на столі поруч з тарілкою або на її край. Щоб фрукти не брати з тарілки руками, покладіть поруч з тарілкою шпажки для капане, десертну або звичайну столову вилку.

Приємного апетиту!

Поради:
Фрукти можна викласти шарами в прозорий салатник і зверху прикрасити збитими вершками.
– Для салату Веселка також можна використовувати такі фрукти і ягоди: червоний - вишня, червона черешня, малина, кавун; помаранчевий - мандарини, манго, диня; жовтий - яблука, груші, персики, банани, нектарини, абрикоси; зелений - зелений виноград; блакитний і синій - синій виноград, чорна смородина; фіолетовий - сливи.

Категория: Рецепты / Салати / Фруктові салати



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Салат Веселка"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.