» » » » Смажена картопля «по-македонськи»

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Смажена картопля «по-македонськи»"

Автор: RusGT от 4-01-2016, 19:55, посмотрело: 419

Смажена картопля «по-македонськи»

Смажена картопля – страва знайома і всіма дуже улюблена. Картоплю можна смажити з цибулею, з грибами. Ми ж хочемо вам запропонувати смажену картоплю «по-македонськи». Наша страва виходить дивовижно смачною: картопелька смажиться у великій кількості рослинної олії з додаванням часнику, спецій і подрібненої зелені петрушки, кропу та цибулі. Від цього вона виходить не тільки підсмаженою і хрусткою, але і дуже ароматною.
Інгредієнти для приготування смаженої картоплі «по-македонськи»:
Картопля середніх розмірів – 7-8 штук
Часник середніх розмірів – 2-3 зубчики
Сіль – за смаком
Приправа для картоплі – за смаком
Зелень петрушки свіжа – за смаком
Свіжа Зелень кропу – за смаком
Цибуля зелена – за смаком
Олія рослинна – для смаження страви

Інвентар:
Ніж
Обробна дошка
Кухонний паперовий рушник
Тарілка – 4 штуки
Сковорода з високими бортами
Плита
Кухонні прихватки
Дерев'яна лопатка
Кришка
Глибоке блюдо

Приготування смаженої картоплі «по-македонськи».

Крок 1: готуємо картоплю
Смажена картопля «по-македонськи»

Картоплю за допомогою кухонного ножа очищаємо від шкірки і добре промиваємо під теплою проточною водою. Потім перекладаємо овочевий інгредієнт на обробну дошку і за допомогою того ж гострого інвентарю нарізаємо картоплю на товсті довгі брусочки. Після цього перекладаємо картопляні брусочки на паперовий рушник і добре просушуємо від води. В результаті чого з картопляного інгредієнта видаляється зайвий крохмаль, і картопля виходить з рум'яною скоринкою. Потім перекладаємо картоплю у вільну тарілку.

Крок 2: готуємо часник
Смажена картопля «по-македонськи»

Часникові зубчики перекладаємо на обробну дошку і очищаємо від лушпиння за допомогою рукоятки кухонного ножа, злегка натиснувши нею на часник. Потім за допомогою того ж гострого інвентарю дрібно рубаємо зубчики часнику і перекладаємо їх в окрему тарілку.

Крок 3: готуємо зелень петрушки і кропу
Смажена картопля «по-македонськи»

Зелень петрушки і кропу промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо на паперовий рушник і промокаємо її від води. За допомогою кухонного ножа на обробній дошці дрібно подрібнюємо наші інгредієнти і перекладаємо їх у вільну тарілку.

Крок 4: готуємо зелений лук
Смажена картопля «по-македонськи»

Пір'я зеленої цибулі промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа нарізаємо впоперек пір'я овочевого інгредієнта на невеликі шматочки і перекладаємо їх у вільну тарілку.

Крок 5: готуємо смажену картоплю «по-македонськи»
Смажена картопля «по-македонськи»

Готувати нашу страву потрібно в сковороді з високими бортиками, так як рослинної олії будемо наливати в цю ємність у великій кількості. Ставимо сковороду на сильний вогонь, і коли ємність добре нагріється, додаємо рослинну олію так, щоб картопля на 1/3 була в олії для того, щоб вона смажилася в ній, а не парилась. Коли олія розжариться і почне пузиритися, злегка прикручуємо вогонь і перекладаємо в цю ємність шматочки картоплі. З допомогою кухонних прихваток притримуючи сковороду, злегка потрясемо її, щоб картопляний інгредієнт весь поринув у олію. Увага: помішувати картоплю в цей момент дерев'яною лопаткою не потрібно. Смажимо картоплю протягом 8-10 хвилин. Коли картопля придбає злегка золотавий колір і на ній з'явиться скориночка, акуратно один раз перемішуємо картопляні брусочки і додаємо половину подрібненого часнику і приправу для картоплі. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо смажити нашу страву ще протягом 8-10 хвилин на такому ж вогні, не перемішуючи її лопаткою. Після цього додаємо в ємність подрібнений часник, зелень петрушки і кропу. Не забуваємо перекласти в ємність до наших інгредієнтів зелену цибулю. Після цього, скориставшись дерев'яною лопаткою, ще раз перемішуємо картоплю. Солимо й додаємо трохи приправи для картоплі. Смажимо ще протягом 4-6 хвилин з накритою кришкою, при цьому злегка прикручуємо вогонь до середнього. Потім вимикаємо конфорку. Наша смажена картопля «по-македонськи» готова.

Крок 6: подаємо смажену картоплю «по-македонськи»
Смажена картопля «по-македонськи»

Викладаємо нашу смажену картоплю в глибоке блюдо і подаємо до столу. Наша смажена картопля «по-македонськи» чудово поєднується як із салатом зі свіжих овочів, так і з кислими або маринованими огірочками і грибами. До нашої універсальної страви можна подати також оселедець, м'ясні та ковбасні вироби. Дуже добре подавати до смаженої картоплі скибочки свіжого чорного хліба.
Приємного вам апетиту!

Поради:
– Для приготування нашої страви використовувати тільки свіжу зелень петрушки і кропу. Якщо ж у вас немає свіжої зелені, тоді її можна замінити сушеної подрібненої зеленню петрушки і кропу.
– Смажити картоплю можна також на оливковій олії.
– Якщо ви не хочете додавати в блюдо приправу для картоплі, можна додати мелений чорний перець за смаком.
– Для приготування страви не використовувати сорт картоплі, який розварюється. Краще всього для смаження використовувати такі сорти картоплі як «Янка», «Невська».
– Не можна солити картоплю заздалегідь, так як під дією солі вона втратить форму.
– Щоб картопля не вийшла сухою і не злипалася, потрібно добре розжарити олію і не пересмажувати страву.

Категория: Рецепты / Гарниры / Гарніри з картоплі



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Смажена картопля «по-македонськи»"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.