Головна  стрілка-навігації   Консервації  стрілка-навігації  Рецепти варення

Рецепти варення

Рецепти варення з ягід і фруктів. Варка варення - це спосіб консервування, в якому консервантом є цукор. Часто для варіння варення використовують пектин, завдяки якому варення густіє. В недозрілих ягодах і фруктах міститься багато пектину, тому варення з них застигає краще. Не полінуйтеся, зваріть домашнє варення на зиму.

полоска
Джем з малини на зиму

Джем з малини на зиму

Наші пращури недарма завжди мали в запасі малину - щоб лікуватися або підсолодити життя. Наслідуючи їхній приклад, варимо джем з малини.
детальніше...


Автор:  Марта
Переглядів: 1208

полоска
Джем з абрикосів

Джем з абрикосів

Джем з абрикосів: покроковий рецепт приготування джему з абрикосів. Недовго варимо, робимо пюре, додаємо абрикоси шматочками, доварюємо - і по банках.
детальніше...


Автор:  Люба
Переглядів: 1192

полоска
Чорна смородина, протерта з цукром

Чорна смородина, протерта з цукром

Чорна смородина виділяється серед інших ягід підвищеною кількістю корисних речовин. Ягода, не піддана тепловій обробці, а протерта з цукром, зберігає всю користь.
детальніше...


Автор:  Галя
Переглядів: 930

полоска
полоска
Варення з малини на зиму

Варення з малини на зиму

Улюблена з дитинства малина, якою мами і лікували, і балували нас. Мало знайдеться домівок, в яких не заготовили б на зиму хоча б кілька баночок варення з малини.
детальніше...


Автор:  Галя
Переглядів: 870

полоска
Варення з персиків

Варення з персиків

Для цього варення ми вибираємо злегка недостиглі персики. А холодними зимовим вечором, відкривши боночку варення з персиків, здасться, що ми повернулися в літо.
детальніше...


Автор:  Люба
Переглядів: 1032

полоска
Джем з винограду по-грузинськи

Джем з винограду по-грузинськи

Як звичайно, влітку-восени працюємо, консервуючи ягоди і фрукти. Зате яке задоволення відчуваємо в холодну пору року, відкриваючи банки з солодкою смакотою!
детальніше...


Автор:  Віктор
Переглядів: 928

полоска
полоска
Варення з цілих абрикосів

Варення з цілих абрикосів

Не знаю, як у вас, а моя родина любить абрикоси в будь-якому вигляді. Тому в сезон заготовлюю їх побільше. У тому числі - і варення з цілих абрикосів.
детальніше...


Автор:  Галя
Переглядів: 968

полоска
Варення з червоної смородини на зиму

Варення з червоної смородини на зиму

Хтось віддає перевагу чорному, а багатьом подобається варення з червоної смородини. Так що варто зварити варення і з червоної смородини.
детальніше...


Автор:  Валя
Переглядів: 685

полоска
Варення з айви на зиму

Варення з айви на зиму

До зимових заготівель непогано додати варення з айви. Сезон айви на прилавках півночі короткий, так давайте продовжимо його, зваривши з неї варення.
детальніше...


Автор:  Віка
Переглядів: 694

полоска полоска
Варення з яблук з лимоном і корицею

Варення з яблук з лимоном і корицею

Варення з яблук з лимоном і корицею приваблює і смаком і, особливо, своїм ароматом. Навіть коли воно вариться - так і хочеться з'їсти побільше.
детальніше...


Автор:  Галя
Переглядів: 797

полоска
Варення з винограду на зиму

Варення з винограду на зиму

Світлі виноградини в прозорих банках радують око. Як же взимку буде приємно відкрити варення з винограду...
детальніше...


Автор:  Віка
Переглядів: 701

полоска
Яблучне повидло без цукру

Яблучне повидло без цукру

Простий рецепт яблучного повидла для тих, хто віддає перевагу фруктам без цукру.
детальніше...


Автор:  Марта
Переглядів: 917

полоска
Повидло з слив

Повидло з слив

Повидло з слив, з яким можна приготувати стільки всякої смакоти - від випічки до запеченого м'яса - готується просто. Серпень і вересень - саме час для нього.
детальніше...


Автор:  Валя
Переглядів: 1014

полоска
Варення з чорноплідної горобини

Варення з чорноплідної горобини

Смак варення з горобини кисло-солодкий і досить терпкий, на любителя. Зате в ньому стільки користі! І смаку - для тих, хто розуміє...
детальніше...


Автор:  Катя
Переглядів: 763

полоска
Заготівля яблук для пирогів на зиму

Заготівля яблук для пирогів на зиму

Цей рецепт був порятунком в 90-ті, коли цукор був у дефіциті. Такі заготовки- «п'ятихвилинки» готували не тільки з яблук - а й з інших фруктів, і йшли вони і без пирогів за милу душу. Як і зараз.
детальніше...


Автор:  Галя
Переглядів: 1253

полоскаполоска