Рецепти варення з ягід і фруктів. Варка варення - це спосіб консервування, в якому консервантом є цукор. Часто для варіння варення використовують пектин, завдяки якому варення густіє. В недозрілих ягодах і фруктах міститься багато пектину, тому варення з них застигає краще. Не полінуйтеся, зваріть домашнє варення на зиму.
Наші пращури недарма завжди мали в запасі малину - щоб лікуватися або підсолодити життя. Наслідуючи їхній приклад, варимо джем з малини.
детальніше...
Автор: Марта
Переглядів: 1208
Джем з абрикосів: покроковий рецепт приготування джему з абрикосів. Недовго варимо, робимо пюре, додаємо абрикоси шматочками, доварюємо - і по банках.
детальніше...
Автор: Люба
Переглядів: 1192
Чорна смородина, протерта з цукром
Чорна смородина виділяється серед інших ягід підвищеною кількістю корисних речовин. Ягода, не піддана тепловій обробці, а протерта з цукром, зберігає всю користь.
детальніше...
Автор: Галя
Переглядів: 930
Улюблена з дитинства малина, якою мами і лікували, і балували нас. Мало знайдеться домівок, в яких не заготовили б на зиму хоча б кілька баночок варення з малини.
детальніше...
Автор: Галя
Переглядів: 870
Для цього варення ми вибираємо злегка недостиглі персики. А холодними зимовим вечором, відкривши боночку варення з персиків, здасться, що ми повернулися в літо.
детальніше...
Автор: Люба
Переглядів: 1032
Джем з винограду по-грузинськи
Як звичайно, влітку-восени працюємо, консервуючи ягоди і фрукти. Зате яке задоволення відчуваємо в холодну пору року, відкриваючи банки з солодкою смакотою!
детальніше...
Автор: Віктор
Переглядів: 928
Не знаю, як у вас, а моя родина любить абрикоси в будь-якому вигляді. Тому в сезон заготовлюю їх побільше. У тому числі - і варення з цілих абрикосів.
детальніше...
Автор: Галя
Переглядів: 968
Варення з червоної смородини на зиму
Хтось віддає перевагу чорному, а багатьом подобається варення з червоної смородини. Так що варто зварити варення і з червоної смородини.
детальніше...
Автор: Валя
Переглядів: 685
До зимових заготівель непогано додати варення з айви. Сезон айви на прилавках півночі короткий, так давайте продовжимо його, зваривши з неї варення.
детальніше...
Автор: Віка
Переглядів: 694
Варення з яблук з лимоном і корицею
Варення з яблук з лимоном і корицею приваблює і смаком і, особливо, своїм ароматом. Навіть коли воно вариться - так і хочеться з'їсти побільше.
детальніше...
Автор: Галя
Переглядів: 797
Світлі виноградини в прозорих банках радують око. Як же взимку буде приємно відкрити варення з винограду...
детальніше...
Автор: Віка
Переглядів: 701
Простий рецепт яблучного повидла для тих, хто віддає перевагу фруктам без цукру.
детальніше...
Автор: Марта
Переглядів: 917
Повидло з слив, з яким можна приготувати стільки всякої смакоти - від випічки до запеченого м'яса - готується просто. Серпень і вересень - саме час для нього.
детальніше...
Автор: Валя
Переглядів: 1014
Варення з чорноплідної горобини
Смак варення з горобини кисло-солодкий і досить терпкий, на любителя. Зате в ньому стільки користі! І смаку - для тих, хто розуміє...
детальніше...
Автор: Катя
Переглядів: 763
Заготівля яблук для пирогів на зиму
Цей рецепт був порятунком в 90-ті, коли цукор був у дефіциті. Такі заготовки- «п'ятихвилинки» готували не тільки з яблук - а й з інших фруктів, і йшли вони і без пирогів за милу душу. Як і зараз.
детальніше...
Автор: Галя
Переглядів: 1253