стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Плов в тісті



Плов в тісті

Плов в тісті
автор рецепта Автор: Ірина
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 120хв.
кухня Кухня: Домашня



Плов в тісті це так смачно і гармонійно! Хрустке тісто просто шикарно поєднується з ароматним вершковим рисом!

Вам знадобиться:

  • Рис - 700 грам
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Баранина - 600 грам
  • Шафран - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Топлене вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - за смаком
  • Спеції для плову - на ваш смак
  • Для тіста:
  • Борошно - 300 грам
  • Вода гаряча - 150 мл.
  • Сіль - щіпка
  • Олія - 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Плов в тісті 1

1. Рис заздалегідь промити і замочити.

Плов в тісті 2

2. Приготувати тісто. Для цього окріп разом з олією вилити в підсолене борошно kampot.org.ua.

Плов в тісті 3

3. Баранину обсмажити на топленому вершковому маслі.

Плов в тісті 4

4. Додати цибулю, моркву, спеції. Посолити за смаком.

Плов в тісті 5

5. Тісто тонко розкачати, нарізати пластинами. Чугунний казанок добре змастити вершковим маслом, вистелити тістом.

Плов в тісті 6

6. Рис зварити до напівготовності з додаванням солі і шафрану. Половину викласти в казанок.

Плов в тісті 7

7. Потім баранину з овочами і спеціями.

Плов в тісті 8

8. Потім знову рис, зверху викласти шматочки топленого вершкового масла.

Плов в тісті 9

9. Накрити пластинами тіста що залишилися.

Плов в тісті 10

10. Запікати в духовці під кришкою 20 хвилин на максимальній температурі, потім зняти кришку, зверху покласти шматок (грам 20) вершкового масла, зменшити температуру до 180С і готувати ще 20 хвилин.

Плов в тісті 11

11. Подавати негайно! Плов в тісті готовий.

Смачного!