стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рисовий десерт



Рисовий десерт

Рисовий десерт
автор рецепта Автор: Віка
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 1
час приготування страви Час приготування: 35хв.
кухня Кухня: Домашня



Перед приготуванням десерту, рис промити в холодній воді. Замість консервованих фруктів, можна використовувати свіжі фрукти або ягоди.

Вам знадобиться:

  • Рис - 100 г
  • Вода - 100 мл
  • Молоко - 400 мл
  • Сіль - за смаком
  • Мед - 3 ст.л.
  • Вершки 30% - 150 мл
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Персики свіжі або консервовані - 200 г
  • Цукрова пудра - 40 г
  • Цедра апельсина - 1 ч.л
  • Апельсиновий лікер - 2-3 ст.л. (за бажанням)

Спосіб приготування:
1. Промитий рис залити водою і варити протягом 5 хвилин, поки вся вода не випарується.

2. Коли вся рідина в рисі википить - влити молоко, додати цедру апельсина, посолити.

3. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 20-25 хвилин virshi.

4. Консервовані персики (можна замінити чорницею, смородиною та іншими ягодами) перетворити в пюре за допомогою блендера.

5. Густу рисово-молочну кашу, злегка остудити, подрібнити до кремоподібного гладкого стану занурювальним блендером. Змішати з медом і залишити остигати до кімнатної температури.

6. Вершки збити з цукровою пудрою і ваніллю.

7. Порціями ввести збиті вершки в остиглий рисовий крем, акуратно перемішати.

8. Розкласти вершково-рисову масу по креманках, зверху залити шаром персикового соусу. Рисовий десерт готовий.
Смачного!