стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тефтелі курячі з рисом



Тефтелі курячі з рисом

Тефтелі курячі з рисом
автор рецепта Автор: Катя
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 3
час приготування страви Час приготування: 45хв.
кухня Кухня: Домашня



Ніжні, соковиті тефтелі з курятини з рисом і брокколі у вершковому соусі-смачне, легка і ситна страва.

Вам знадобиться:

  • Фарш курячий (гомілка) - 350 г.
  • Рис - 100 г. (в сухому вигляді)
  • Цибуля ріпчаста
  • Брокколі (заморожена) - 200 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • сіль
  • перець
  • Борошно - 3-4 ст.л.
  • Олія - для смаження
  • Вершки 20-25% (для соусу)

Спосіб приготування:

Тефтелі курячі з рисом 1

1. Приготуйте рис згідно з вказівками на упаковці (для тефтелей рис можна дещо не доварити), дайте рисовоі охолонути.

2. Брокколі залийте окропом хвилин на 10, потім воду злийте, брокколі "відіжміть", дрібно порубати ножем.

Тефтелі курячі з рисом 3

3. Цибулю поріжте дрібним кубіком. Змішайте курячий фарш, рис, цибулю і брокколі. Добавте яйце, посоліть, поперчіть за смаком. З отриманого фаршу сформуйте тефтелі (розміром, трохи крупніше курячого яйця-9 шт.). Готувати тефтелі можна різними способами.

4. В даному рецепті-приготування тефтелей в мультіварці top25.lviv.ua. В чашу мультиварки влийте 3-4 ст.л. олії, включіть режим "підсмажування".

Тефтелі курячі з рисом 5

5. Підготовлені тефтелі обваляйте в борошні, викладіть в розігріту олію, обсмажте тефтелі по 3 хвилини з двох сторін.

6. Потім влийте вершки (вершки виявилися дуже густі-додала 200 мл.мінеральной води), зверху трохи посоліть, поперчіть, переведіть в режим "тушкуання", час 30 хвилин.

Тефтелі курячі з рисом 7

7. Готові тефтелі ввібрали в себе половину соуса. Подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами. Тефтелі курячі з рисом готові.

Смачного!