Торт з вершками і полуницею, простий, домашній тортик, але ароматний, соковитий і смачний.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Приготувати бісквіт. Яйця збити з цукром і ваніліном.
2. Поступово ввести борошно з розпушувачем і замісити тісто master-dekor.biz.ua.
3. У змащену маслом форму вилити тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин (перевірити зубочисткою).
4. Бісквіту дати добре охолонути. Після охолодження розрізати на три частини.
5. Полуницю поставити розморожувати. Ягідки полониці відкласти, а з соку що виділився (у мене 100 мл) і цукру зварити сироп.
6. Коржі просочити сиропом.
7. Приготувати крем. Вершки збити до «м'яких піків». У вершки влити згущене молоко (кількість молока краще орієнтуватися за смаком) і акуратно ложкою розмішати. У мене було згущене молоко варене (магазинний варіант, воно не дуже густе).
8. На перший корж викласти половину крему і часточки полуниці. Накрити другим коржем і покласти крем що залишився і полуницю. Накрити третім коржем.
9. Приготувати глазур. Змішати сметану, масло, цукор, какао і кип'ятити (постійно помішуючи) до загустіння. Додати поламаний шоколад. Розмішати до повного розчинення.
10. Торт покрити товстим шаром глазурі зверху і промазати боки. Поставити в холодильник на 2 години на просочення. Прикрасити відповідно до своїх здібностей. Чесно кажучи, з мене прикрашувач ще той... Тому я просто нанесла розводи з білого шоколаду
11. Прибрати в холодильник для просочення на ніч. Але торт, він нам сподобався через добу. Торт з вершками і полуницею готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: